Hoe werkt basreflex?

Hoe werkt basreflex?

Bij een basreflexkast neemt de poort de verzorging van die grote luchtverplaatsing voor zijn rekening bij lage frequenties. De lucht in de poort heeft een bepaald gewicht en de lucht in de kast gedraagt zich als een veer, zodat zij samen een massa-veersysteem vormen dat kan resoneren bij een bepaalde frequentie.

Waar zijn de namen tweeter en woofer van afgeleid?

Een tweeter heeft een kleine omvang Een tweeter heeft een kleine diameter ten opzichte van een gewone of een basluidspreker (woofer), namelijk rond de 3 cm. De reden hiervan is dat een kleine luidspreker hogere resonantiefrequenties heeft, waardoor deze juist in het hoogfrequente gebied, correct geluid kan afstralen.

Wat doet een tweeter?

Een tweeter is een luidspreker die erop is gemaakt om hoge tonen weer te geven. Daarmee hoort de tweeter bij de luidspreker van bijvoorbeeld een Hi-Fi installatie.

Hoe moet je speakers inspelen?

Zet de luidsprekers met de voorkanten tegen elkaar aan. Laat ze een goede twee dagen onafgebroken muziek afspelen op een matig niveau (niet hard). Draai hierbij de plus- en minkabels van één van de twee luidsprekers om en je zult zien dat de bas bijna compleet verdwijnt.

Hoeveel HZ moet een subwoofer staan?

Voor de luidspreker geldt dat de resonantie-frequentie onder de 40 Hz moet liggen; hoe lager, des te beter de luidspreker in staat is om lage tonen weer te geven. In de praktijk geeft een subwoofer meestal alle frequenties lager dan 80 Hz weer, maar dat is meestal zelf in te stellen met een draairegelaar.

Wat is een woofer?

Een woofer is een luidspreker die speciaal geschikt is voor de weergave van geluid met lage frequentie, de lage tonen. Afhankelijk van de diameter van de luidspreker en tal van variabele waarden is een woofer in staat de lage tonen weer te geven.

Wat zijn middentonen?

Die delen in een beeld die ongeveer dezelfde toon hebben, halverwege tussen hooglichten en schaduwen.

Wat is de werking van een versterker?

De functie van een versterker is alleen maar om een elektrisch signaal te versterken, maar een versterker voegt zelf ook (ongewenste) ruis toe, en zal bepaalde frequenties iets meer versterken dan andere frequenties, en zal kleine signalen iets anders versterken dan grote signalen, waardoor er vervorming kan ontstaan.