Welk bedrag belastingvrij bij overlijden?

Welk bedrag belastingvrij bij overlijden?

Uw relatie met overledene Hoogte vrijstelling
Kind, kleinkind € 20.946
Ouder en ouders € 49.603
Gehandicapt kind € 62.830
Andere erfgenaam, oom, tante en zo verder € 2.208

Wie moet aangifte doen bij overlijden?

Is er via het testament een executeur aangewezen, dan is dit degene die voor alle erfgenamen de aangifte van de erfbelasting doet. Let op: De hoogte van de erfbelasting is afhankelijk van jouw relatie tot de overledene, de hoogte van de erfenis en de hoogte van het vrijstellingsbedrag.

Waar doe je aangifte van overlijden?

Aangifte doen van overlijden U doet aangifte in de gemeente waar de persoon is overleden. U kunt digitaal aangifte doen met eHerkenning. Voor de aangifte heeft u een verklaring van overlijden nodig. Een behandelend arts of een gemeentelijke lijkschouwer moet eerst controleren of het om een natuurlijke dood gaat.

Waar moet het overlijden aangegeven worden?

Het overlijden moet aangegeven worden bij de burgerlijke stand van de gemeente waar de persoon is gestorven en in de gemeente waar de begrafenis of crematie zal plaatsvinden.

Wat moet u na het overlijden van een naaste regelen?

Het overlijden van een naaste roept heel wat emoties op. Tegelijk moet u na het overlijden allerlei praktische zaken regelen waar u op dat moment misschien liever niet bij stilstaat. Regelingen bij een overlijden. Indien nodig kunt u een beroep doen op een notaris.

Wat zijn de regelingen bij een overlijden?

Regelingen bij een overlijden. zoals de aangifte van het overlijden bij de burgerlijke stand van de gemeente. De bank is dan wettelijk verplicht deze tegoeden te blokkeren. Door de blokkering wordt vermeden dat er nog sommen worden afgehaald zonder de toestemming van alle erfgenamen van de overledene.