Is een trike gevaarlijk?

Is een trike gevaarlijk?

vertelde Jeffrey dat hij al direct twijfelde over de veiligheid van de trike. “’Deze speciale voertuigen zijn levensgevaarlijk. Een helm is niet verplicht als er een gordel op zit, wat dit voertuig nog gevaarlijker maakt. Je blijft er aan vast of de bestuurder wordt gelanceerd.

Welke motor mag je rijden met een autorijbewijs?

6. Rijbewijs B (Auto) Met een rijbewijs B mag je een voertuig van categorie AM besturen: een bromfiets, een scooter of een lichte motorfiets. Als je je autorijbewijs B behaald hebt voor eind 1988, mag je echter met eender welke motorfiets rijden, zonder beperking op vlak van cilinderinhoud of vermogen.

Kan ik met motorrijden met rijbewijs B?

Nee, het is niet toegestaan om met een autorijbewijs dat behaald is in 2015 op een motor te rijden. Hiervoor moet je een motorrijbewijs A, A1 of A2 hebben. Als een motorvoertuig een motorfiets kenteken heeft, mag je daar niet op rijden met een rijbewijs B.

Lees ook:   Welke etherische olie bij artritis?

Welke leeftijd Drift trike?

De minimale leeftijd voor het gebruik van de drift trikes is 10 jaar.

Heb je een rijbewijs nodig voor een trike?

Om op een trike goedgekeurd als driewielig motorrijtuig te mogen rijden, moet u: minimaal 18 jaar zijn; een rijbewijs A hebben, tenzij u voor 19 januari 2013 een rijbewijs B heeft gehaald.

Wat mag je met een B rijbewijs rijden?

Heeft u rijbewijs B (autorijbewijs)? Dan mag u met een auto: een aanhanger trekken van maximaal 750 kilo (lege gewicht + laadvermogen); een aanhanger trekken van meer dan 750 kilo als de auto en de aanhanger samen niet boven de 3.500 kilo (lege gewicht + laadvermogen) uitkomen.

Hoeveel cc mag je rijden met auto rijbewijs?

Motorrijbewijs afhankelijk van motor

Soort voertuig Vermogen motor Rijbewijs
Lichte motor 125 cc en maximaal vermogen van 11 kilowatt (kW) Rijbewijs A1
Middelzware motor Maximaal vermogen van 35 kW Rijbewijs A2
Zware motor Onbeperkt vermogen Rijbewijs A

Welke 3 wieler met autorijbewijs?

Lees ook:   Is fuet slecht voor je?

Voorbeelden van motorscooters waarop je met een autorijbewijs mag rijden zijn de Peugeot Metropolis, Piaggio MP3, Gilera Fuoco 500 LT en de Qooder.

Waar mag je op rijden met rijbewijs B?