Welke veroordelingen komen op je strafblad?

Welke veroordelingen komen op je strafblad?

Beslissingen tot internering, herroeping van een uitstel/opschorting, de terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank, arresten van eerherstel, een veroordeling met eenvoudige schuldigverklaring.you name it worden opgenomen op het strafregister.

Wat staat in het strafregister?

Het uittreksel uit het strafregister is een officieel document waarin de eventuele strafrechtelijke veroordelingen die op naam van de betrokkene staan, vermeld worden. Het uittreksel vermeldt de effectief uitgesproken vonnissen die opgetekend staan in het strafregister van de betrokkene.

Hoe lang blijft er iets op je strafblad staan?

Bij overtredingen blijven de gegevens 5 jaar bewaard (als er een taakstraf of vrijheidsstrafvoor is opgelegd blijven ze 10 jaar bewaard). Voor misdrijven blijft het 20 jaar; of 30 jaar bewaard (als de maximale straf van het strafbare feit 6 jaar of meer is) en. Bij zedenmisdrijven blijft het 80 jaar bewaard.

Wat komt op goed gedrag en zeden?

Het bewijs van goed gedrag en zeden is een officieel document met vermelding van jouw eventuele strafrechtelijke veroordelingen. Je kan dit bijvoorbeeld nodig hebben om te solliciteren voor een job, om je als zelfstandige te vestigen of voor het aanvragen van een jachtvergunning.

Welke feiten komen op strafblad?

Misdrijven komen altijd op uw strafblad, zoals diefstal of mishandeling. Ook als de rechter u vrijspreekt. Voor overtredingen krijgt u soms een strafblad.

Wat staat er op uittreksel strafregister model 2?

Model 2 (artikel 596, eerste lid Sv.) Dit model wordt aangevraagd voor een activiteit waarvan de toegangs- of uitoefeningsvoorwaarden gereglementeerd zijn. Het model is bestemd voor openbare besturen, particulieren en privé-instellingen.

Hoe kan je je strafblad inzien?

Strafblad inzien Een strafblad heet officieel ‘uittreksel justitiële documentatie’. U kunt uw strafblad inzien. Daarvoor dient u een verzoek in bij de Justitiële Informatiedienst. Dit kan schriftelijk of per e-mail.

Kan je zien of je een strafblad hebt?

Een strafblad heet officieel ‘uittreksel justitiële documentatie’. U kunt uw strafblad inzien. Daarvoor dient u een verzoek in bij de Justitiële Informatiedienst. Dit kan schriftelijk of per e-mail.