Welke lampen zijn verboden?

Welke lampen zijn verboden?

Door EU-wetgeving werden gloeilampen verboden en in fasen afgeschaft. Eerst zouden de 100 watt-lampen verdwijnen, daarna die van 75 watt en daarna de 60 watt-varianten. En vanaf september 2012 werden alle gloeilampen verboden.

Welke kleur koplampen toegestaan?

Als we kijken in de regeling voertuigen, staat dat auto’s twee functionerende koplampen moet hebben die niet anders dan wit of geel mogen uitstralen. Ook in de APK-eisen wordt benoemd dat andere kleuren niet zijn toegestaan.

Waarom mogen fietslampjes niet knipperen?

Het licht mag niet bedekt zijn. Als u niet voldoet aan deze eisen is de boete 40 euro. Dus ook als u een knippperend lampje hebt.

Welke kleur is achteruitrijlicht?

De grote lichten, dimlichten, stadslichten en achteruitrijlichten mogen niet anders dan wit of geel stralen. De richtingaanwijzers en waarschuwingsknipperlichten mogen naar voren niet anders dan ambergeel of wit en naar achteren niet anders dan ambergeel of rood stralen.

Kan je nog gloeilampen kopen?

Sinds 2012 mogen gloeilampen niet meer in handel worden gebracht. Hoewel nog uit voorraad mag worden verkocht zijn gloeilampen bijna niet meer te koop. In september 2016 ging hetzelfde verbod ook in voor halogeenspotjes van 230 volt.

Kan ik nog gloeilampen kopen?

Gloeilampen mogen nog wel verkocht worden, ze mogen binnen Europa alleen niet meer gemaakt en op de markt gebracht worden door een producent of fabrikant. De gloeilampen die nu nog verkocht worden, moeten dus oude partijen zijn.

Waar kan ik nog gewone gloeilampen kopen?

Natuurlijk koop je bij Praxis de bekende, eenvoudige standaard gloeilamp met de peervormige lamp en fitting in verschillende maten. Daarnaast heeft Praxis een grote keuze in diverse uitvoeringen gloeilampen.

Waar kan ik nog oude gloeilampen kopen?

Lampenzo biedt u de laatste gloeilampen tegen zeer voordelige prijzen. Voor veel modellen geld dat OP=OP! Er zijn diverse veilige online betaalmogelijkheden waardoor u snel in het bezit kunt zijn van uw gloeilamp.

Waarom mogen gloeilampen niet meer verkocht worden?

De verkoop van gloeilampen voor consumenten werd in 2009 met de invoering van Europese regels verboden, omdat hij slecht voor het milieu is en maar heel weinig licht oplevert. Van de energie die de lamp verbruikt, wordt maar 5 procent omgezet in licht, de rest gaat op aan warmte.

Waarom zijn gloeilampen niet goed?

Gloeilampen hebben enorm veel energieverlies en zijn dus niet efficiƫnt genoeg. Slechts een klein deeltje van de energie wordt omgezet in licht. Bij spaarlampen en LED lampen is dat anders: de meeste energie wordt gebruikt voor de omzetting in licht.