Welke verzekeringen zijn niet verplicht?

Welke verzekeringen zijn niet verplicht?

De verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid bijvoorbeeld is verplicht voor elk motorvoertuig waarmee u op de openbare weg komt: auto, motor, speed pedelec, scooter, kampeerauto, … Een bestuurdersverzekering is daarentegen niet verplicht.

Wat moet je verzekeren als je op jezelf gaat wonen?

Welke verzekeringen heb jij nodig als jij op jezelf gaat wonen?

  • Aansprakelijkheidsverzekering. Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor de schade die jij per ongeluk aan iemand anders of andermans spullen veroorzaakt.
  • Inboedelverzekering.
  • Buitenhuisdekking.
  • Zorgverzekering.
  • Rechtsbijstandverzekering.

Wat is vervaldatum verzekering?

Vervaldatum verzekering Als je een verzekering afsluit, krijg je binnen twee weken een polisblad thuisgestuurd. Op dit polisblad staat de vervaldatum van je verzekering. Dit is meestal de datum van afsluiten plus één jaar.

Wat is een schade verzekering?

De schadeverzekering wordt in Nederland gedefinieerd in het Burgerlijk Wetboek (BW) en de Wet op het financieel toezicht (Wft). Volgens het BW is een schadeverzekering een “verzekering strekkende tot vergoeding van vermogensschade die de verzekerde zou kunnen lijden”.

Kan je oververzekerd zijn?

Oververzekeren is als je iets twee keer verzekerd hebt, zoals bij een zorgverzekering waar internationale dekking bij in kan zitten, waar alsnog een reisverzekering bij afgesloten wordt die ook zorg in het buitenland dekt. Ook bij veranderende gezinssituaties kan er ineens sprake zijn van oververzekerd zijn.

Wat krijg je terug als je een schade claimt terwijl je onderverzekerd bent?

Als u onderverzekerd bent, krijgt u bij schade alleen een evenredig deel van de werkelijke schade vergoed. Verzekeraars vergoeden de totale schade niet, omdat uw verzekerde bedrag niet overeenkomt met de daadwerkelijke inboedelwaarde. U heeft een lagere premie betaald voor een lager verzekerd bedrag.