Welke plant naast bamboe?

Welke plant naast bamboe?

Bamboe past goed bij Japanse esdoorn (Acer palmatum), Broodboom (Aucuba), Vingerplant (Fatsia japonica) en bij vaste planten zoals de schoenlappersplant (Bergenia), Daglie (Hosta), Kruiskruid (Ligularia), of bij schaduwminnende, groenblijvende bodembekkers en varens.

Kun je bamboe toppen?

dec. Je bamboe is te hoog geworden . Je mag de toppen van scheuten inkorten maar dat doe je best in de zomer ( als de meeste groei voorbij is). Snoeit u eerder, dan sterft de halm meestal af tot aan de grond.

Hoe bamboe begrenzen?

Woekerende bamboe: begrenzen U hoeft een Fargesia niet te begrenzen. De plant dijt wel uit in de breedte, maar de wortelkluit blijft compact. Wanneer u een mooie rechte lijn wilt bereiken in een perk, kunt u eventueel 32cm dikke rhizoombegrenzer aanbrengen.

Welke bodembedekker bij bamboe?

De Pleioblastus pygameus en Pleioblastus viridistriatus zijn beide mooie bodembedekkers voor jouw border. Ze woekeren makkelijk, maar groeien niet heel hoog. Je kunt deze bamboe in het voorjaar ook prima snoeien om te voorkomen dat ze te hoog worden.

Kan bamboe als kamerplant?

Bamboe kan zowel in huis gehouden worden als buitenshuis, bijvoorbeeld in de tuin of op het balkon. Er zijn namelijk verschillende winterharde soorten die zelfs gehard zijn tegen de winters in Nederland. Ook als kamerplant is de bamboe zeer geschikt.

Hoe bamboe verjongen?

Door snoeien wordt de vorming van jonge scheuten gestimuleerd. Door af en toe oude, dikke stengels helemaal weg te snoeien verjongt u de struik dus en blijft uw bamboe mooi. Knip altijd vlak boven de grond de hele stengel weg. Gebruik een scherpe snoeischaar, of zo nodig een takkenschaar of handzaagje.

Hoe bamboe uitdunnen?

Om een echt bamboebos te bereiken, kunnen zowel woekerende als niet-woekerende bamboes tot op ooghoogte worden uitgedund. Knip of zaag hiervoor de oudste (en dunste) halmen zo dicht mogelijk bij de grond af. Zorg voor scherp gereedschap en draag indien gewenst een veiligheidsbril.

Kan bamboe in een plantenbak?

Het is zeker goed mogelijk om een bamboe in een pot of bloembak te houden. Deze bak of pot moet dan wel van een stevig materiaal zijn, want de wortels van een bamboe moet u niet onderschatten. Bij een pot of bak is een goede afwatering heel belangrijk. Bamboes houden van vocht maar niet van natte voeten.