Wat is een oude fiets waard?

Wat is een oude fiets waard?

Het bedrag dat jouw oude fiets waard is, is afhankelijk van het soort fiets, hoe oud deze is en de staat waarin deze verkeert. De staat hangt met name af van de banden, ketting, accu en tandwielen. Laat de oude fiets in de winkel taxeren door de Bike Totaal vakman.

Wat levert een oude fiets op?

Sommige goede doelen zijn erg blij met (onderdelen van) je oude fiets. Zij verkopen het als oud ijzer. Of ze knappen de oude fiets op, als het nog kan, om deze vervolgens door te verkopen. Dit doen onder meer SticShting Vila Velha en de stichting Mandela op de Fiets.

Wat is een 2e hands fiets waard?

Wat is een goede prijs voor een gebruikte fiets? Dat is heel moeilijk te zeggen. Dat heeft toch vooral te maken met de staat/onderhoud van de gebruikte fiets. Als je ongeveer weet wat voor fiets je wilt en in welke prijsklasse, dan kun je eens kijken op Marktplaats of in een fietsenwinkel wat de vraagprijs is.

Waar kan ik mijn kapotte fiets kwijt?

Weg met die oude fiets

  • Laat uw fiets ophalen door uw gemeente. Sommige gemeentes halen gratis oude fietsen op.
  • Breng uw fiets naar de stort. Haalt u gemeente geen oude fietsen op?
  • Ga met de fiets naar een fietswinkel.
  • Breng de fiets naar een kringloopwinkel.
  • Maak iets moois van uw oude fiets.
  • Geef uw fiets aan een goed doel.

Hoeveel korting kun je krijgen op een nieuwe fiets?

De marges zijn sterk afhankelijk van de verschillende merken. Ook voor hoeveel je koopt, heeft invloed op de korting die je kan krijgen. Maar 10 tot 15 procent is reƫel.

Waar kan ik mijn oude fiets verkopen?

Via mijnfietsverkopen.nl verkoop je jouw fiets aan een erkende dealer. Dat betekent een betrouwbare partij met hart voor fietsen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een 2e hands fiets?

5 tips bij de aankoop van een tweedehands fiets

  • CONTROLEER LAGERS EN WIELEN. Onder de tweedehands fietsen zijn veel exemplaren te koop die een prima kwaliteit hebben.
  • CONTROLEER BANDEN EN SPAAKSPANNING.
  • CONTROLEER VERSTELBAARHEID STUUR EN ZADEL.
  • CHECK JE REMMEN.
  • CONTROLEER KETTING EN FRAME.

Kun je een 2e hands fiets verzekeren?

Bij bijna alle verzekeraars kun je tweedehandsfietsen verzekeren. Maar er zitten grote verschillen in de werkwijze van de verzekeraars. Bij Enra moet een rijwielhandelaar de fiets of e-bike eerst taxeren. Deze wordt dan voor de getaxeerde waarde verzekerd.

Kan fiets bij grofvuil?

Bij het grof afval zetten. Leg de fiets op de ophaaldag zonder slot op de stoep. Dit mag alleen in stadsdeel Centrum, Oost, West en Zuidoost.

Is fiets oud ijzer?

Gruis- en blikijzer. Bij schroothandelaren wordt oud ijzer ook wel gruis- en blikijzer genoemd. Onder gruis- en blikijzer verstaan we o.a. wasmachines, fietsen, ijzeren pannen, etc. Dit soort oud ijzer heeft een metaaldikte van c.a. 3mm.

Hoeveel marge op nieuwe fiets?

normaal gesproken zit er op fietsen een marge van 30 tot 40 procent. Echter, wanneer je een hele hoop fietsen tegelijk aanschaft, kun je ze natuurlijk veel goedkoper krijgen.