Hoe weet je welke maat winterbanden moet hebben?

Hoe weet je welke maat winterbanden moet hebben?

De afmetingen van uw winterbanden of all season banden moeten overeenkomen met uw zomerbanden, en de belastingsindex moet hetzelfde of hoger zijn. Als u voor een Wiel + Band-pakket kiest, kunt u geld besparen door een kleinere maat te nemen. Vergeet niet te controleren welke maten zijn goedgekeurd voor uw voertuig.

Is Bridgestone een goede band?

De Vredestein Sporttrac 5 en de nieuwe Bridgestone Turanza T005 zijn de winnaars van de ANWB zomerbandentest in de maat 185/65 R 15 H. Bij de Vredestein is de slijtvastheid nog net iets beter, bij de Bridgestone zijn de rijeigenschappen op zowel droog als nat wegdek van nog iets hoger niveau, aldus de testresultaten.

Wat zijn de stilste zomerbanden?

Van de geteste exemplaren in de meest nabije bandenmaat is de stilste de Yokohama BluEarth AE01. Dat gaat niet zonder concessies, want de Yokohama haalt een eindscore van drie van de haalbare vijf sterren. De band is afgewaardeerd wegens lichte tekortkomingen op nat wegdek en slijtvastheid.

Wat zijn de stilste winterbanden?

Een verkeerde keus kun je hier niet maken maar er zijn wel verschillen. De Michelin Alpin 6 blinkt uit op slijtvastheid, de Dunlop Winter Sport 5 is uitzonderlijk op sneeuw en de Goodyear UltraGrip Performance + is de stilste van deze drie.

Hoe zie je het verschil tussen zomer en winterbanden?

Logo’s op de banden In een aantal landen is het gebruik van winterbanden of banden met winterse eigenschappen (bijvoorbeeld all seasonbanden) verplicht. De winterse eigenschappen van een band zijn te herkennen aan het sneeuwvlok symbool en (in principe) het M+S logo op de zijkant van de band.

Hoeveel mm moet een winterband hebben?

Een winterband moet minimaal 4 mm profiel hebben om goed te kunnen functioneren. Als die profieldiepte is bereikt, dan hoef je ‘m nog niet weg te gooien. Totdat hij een profiel heeft van 1,6 mm mag je de winterband namelijk nog als zomerband gebruiken.

Is Bridgestone een A merk?

Bekende merken als Michelin, Continental, Goodyear en Pirelli zijn hier goede voorbeelden van, maar ook de merken Dunlop, Vredestein en Bridgestone vallen binnen het A-segment.

Hoeveel dB stille band?

De stilste banden

Nominale breedte van de bandsectie Toegestane geluidsniveau dB(A)
145 – 165 73
165 – 185 74
185 – 215 75
>215 76

Wat zijn goede goedkope winterbanden?

Michelin Alpin 6 – meest duurzame banden (kopen vanaf € 56,62). Dunlop Wintersport 5 – fijne allround winterband (kopen vanaf € 64,86). Hankook i*cept RS2 – korte remweg op droog wegdek (kopen vanaf € 36,58). Maxxis Premitra Snow WP6 – beste goedkope winterbanden (kopen vanaf € 40,99).

Hoe herken je een zomerband?

Voor zomerbanden bestaat geen officieel symbool, soms wordt door de fabrikant een zonnetje als symbool gebruikt om een zomerband te markeren.

Waarom zijn winterbanden smaller?

Het is vaak mogelijk om in de winter een kleinere wielmaat te monteren, en/of smallere banden. Een smallere band biedt in de winterperiode meer grip. Een bijkomend voordeel van de montage van kleinere winterbanden: de banden zijn goedkoper.