Inhoudsopgave
Hoe snoei ik een mimosa?
Na de bloei ver terugsnoeien. Door terug te snoeien ontstaat een bossige groei. Dood of beschadigd hout worden na de winter verwijderd. Grote planten die men in omvang wil beperken kunnen na de bloei worden teruggesnoeid tot 2/3 van de lengte.
Kan mimosa in Nederland groeien?
Grote wolken met geel, als de Mimosa uitbundig in bloei staat weet u niet wat u ziet. In warmere landen groeien ze uit tot behoorlijke bomen, maar bij ons hebben ze het buiten zwaar, want ze zijn maar matig winterhard. In Nederland zijn zij echter wel prima geschikt om als kamerplant gehouden te worden.
Hoe mimosa kweken?
Mimosa zaaien Het zaad van de Mimosa moet ongeveer een dag weken voordat gezaaid kan worden. Zaai in een warme omgeving en ze zullen snel opkomen. Ze kunnen ieder apart in een eigen potje worden gekweekt of met een paar tegelijk in een pot om een wat vollere plant te krijgen.
Hoe mimosa drogen?
Hier is wat te doen:
- Verwarm het water tot een temperatuur van 40 graden en voeg er een paar druppels azijnzuur aan toe. Breng vervolgens in het water met azijn de takjes mimosa gedurende 30 minuten.
- Plaats de bloemen na de aangegeven tijd op een katoenen doek zodat ze drogen.
Hoe verzorg ik een mimosa plant?
De plant houdt erg van zonlicht. Gefilterd zonlicht is het beste voor het kruid, maar ook directe zon is geen probleem zolang je genoeg water geeft. De plant houdt sowieso wel van warmte. Alleen boven de 18 graden zullen de blaadjes reageren op aanraking en inklappen zodra het donker wordt.
Hoe groot wordt Mimosa?
Bij een temperatuur boven 25 graden, en opgebonden tegen een stok, groeit de plant het beste. In deze omstandigheden kan het gemakkelijk 2 meter hoog worden. Het kruidje-roer-me-niet, of de mimosa pudica, kan ook in de tuin geplant worden.
Hoe groot wordt een mimosa?
Het groene, donzige blad blijft het hele jaar mooi en blijft het hele leven van de plant zo. Het blad wordt tot 55 mm lang. Hoe plant en verzorg ik mijn Mimosa?
Hoe Mimosa vermeerderen?
Stekken: Mimosa pudica wordt vaker gezaaid dan gestekt, maar het is wel mogelijk. Gebruik hiervoor niet al te jonge takken. Je kunt ook het steeltje in stekpoeder dopen, hem in potgrond steken en daarna de grond vochtig houden.