Wie zitten er allemaal bij een MDO?

Wie zitten er allemaal bij een MDO?

Multidisciplinair overleg is overleg van deskundigen uit verschillende beroepsgroepen, bijvoorbeeld een arts, een verpleegkundige en een fysiotherapeut. Medisch en verpleegkundigen bepalen samen de diagnose en het behandelplan. Patiënten worden individueel besproken door een team van experts.

Wie blijft medisch verantwoordelijk bij een MDO intramuraal?

Iedere verzorgende, verpleegkundige en behandelaar blijft zelf verantwoordelijk voor de door hen uitgevoerde (zorg) en (be)handelingen. De eerst verantwoordelijke van de patiënt heeft de regie over de coördinatie van de zorg en de afstemming met behandelaars voor wat betreft het tijdstip van behandeling bij de patiënt.

Hoe multidisciplinair samenwerken?

Wat is multidisciplinair samenwerken? Een multidisciplinair team bepaalt samen, met de patiënt/cliënt de doelen van de patiënt/cliënt , waarbij de patiënt/cliënt, de regisseur is en hoe en wanneer hieraan gewerkt wordt. Hierbij staan de belangen van de patiënt voorop.

Wat houdt een Familiegesprek in bij een ziekenhuis?

Goede informatie en afspraken over uw behandel- en zorgplan geven u en uw naaste(n) inzicht in uw verdere herstel. Wij vinden dit belangrijk. Daarom kunt u ook op de verpleegafdeling regelmatig een gesprek tussen u en uw naasten en de zaalarts laten plannen.

Hoe werken disciplines samen?

Wat is multidisciplinair samenwerken? Een multidisciplinair team bepaalt samen de doelen van de patiënt en hoe en wanneer hieraan gewerkt wordt. Hierbij staan de belangen van de patiënt voorop. Het zorgplan dat multidisciplinair wordt opgesteld, is richtinggevend voor het handelen van alle afzonderlijke disciplines.

Hoe werkt een multidisciplinair team?

Een multidisciplinair team is een groep mensen die allen gespecialiseerd zijn in een ander vakgebied en samenwerken aan een opdracht waarbij kennis in verschillende vakgebieden vereist is om de opdracht succesvol te voltooien.

Welke disciplines kunnen er betrokken zijn bij het opstellen van een zorgplan?

Samen met hun directe collega’s bieden zij zorg ‘volgens afspraak’. Ook collega’s van andere disciplines en andere organisaties , bijvoorbeeld casemangers dementie, fysiotherapeuten, huisartsen of activiteitenbegeleiders, worden bij die afspraken betrokken.