Wie volgt Bottas op bij Mercedes?

Wie volgt Bottas op bij Mercedes?

George Russell heeft dinsdag een contract getekend bij Mercedes. De 23-jarige Brit komt over van Williams en wordt de teamgenoot van zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton. Bij Mercedes wordt Russell de opvolger van Valtteri Bottas.

Wie neemt plek Bottas over?

Naar verwachting neemt de Brit George Russell bij Mercedes de plek van Bottas over. Zevenvoudig wereldkampioen Hamilton heeft zijn contract in de zomer al met twee jaar verlengd. Hij eindigde zondag in Zandvoort als derde in de Grote Prijs van Nederland, achter winnaar Max Verstappen en Hamilton.

Wat gaat Bottas doen?

Tijdens het seizoen van 2021 werd bekendgemaakt dat Bottas de overstap maakt van Mercedes naar Alfa Romeo, waar de Fin zijn landgenoot Kimi Raikkonen zal gaan vervangen. Naast hem rijdt de enige rookie van 2021, Guanyu Zhou.

Wie gaat volgend jaar bij Mercedes rijden?

Hamilton verlengde in juli zijn contract bij Mercedes tot en met 2023. Dat betekent dat hij in principe ook de komende twee jaar in de Formule 1 rijdt voor het Duits-Engelse team. Hamilton leek zondag zijn achtste wereldtitel te gaan veroveren, waarmee hij het record van Michael Schumacher zou overtreffen.

Waar gaat Bottas volgend jaar rijden?

De 32-jarige Fin rijdt vanaf volgend jaar voor Alfa Romeo, waar hij een meerjarig contract heeft getekend.

Wie wordt de nieuwe teamgenoot van Lewis Hamilton?

Het Formule 1-team van Mercedes heeft George Russell officieel gepresenteerd als opvolger van Valtteri Bottas. De 23-jarige Brit neemt na dit seizoen de plek over van Valtteri Bottas, die overstapt naar Alfa Romeo. Russell wordt bij de Duitse renstal teamgenoot van zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton.

Waarom Bottas weg bij Mercedes?

Valtteri Bottas’ Mercedes-avontuur zit erop. De Fin sloot na vijf seizoenen bij de Duitse formatie een belangrijke tijd in zijn Formule 1-loopbaan af. Bottas vertrekt na dit seizoen naar het team van Alfa Romeo. In de laatste race van 2021 kwam de Mercedes-coureur er niet echt aan te pas.

Waar gaat Bottas voor rijden?

Formule 1-coureur Valtteri Bottas vertrekt na dit seizoen bij Mercedes en gaat rijden voor Alfa Romeo. De 32-jarige Fin heeft een meerjarig contract getekend bij die renstal.

Waar gaat Bottas rijden 2022?

George Russell Na vijf jaar vertrekt Valtteri Bottas bij het team van Mercedes en heeft hij een contract ondertekend bij Alfa Romeo. Zijn stoeltje wordt ingenomen door George Russell.

Wie komt bij Mercedes 2022?

Alex Albon is de vervanger van de naar Mercedes vertrokken George Russell en vergezelt Nicholas Latifi bij het vermaarde topteam. Albon reed eerder aan de zijde van Max Verstappen anderhalf jaar voor Red Bull Racing, waarvoor hij vorig jaar fungeerde als test- en reservecoureur.

https://www.youtube.com/watch?v=yfTEc6NRZ0g