Wie stelt opp op?

Wie stelt opp op?

Het bevoegd gezag (schoolbestuur) stelt een ontwikkelingsperspectief vast voor: leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs (po en vo), die extra ondersteuning nodig hebben; leerlingen van een speciale school voor basisonderwijs (sbo);

Hoe vaak opp evalueren?

Het opp is afgestemd met leerling en ouder/verzorger; er vindt minimaal 1 keer per jaar een evaluatie plaats met zowel ouder/verzorger als leerling. Het opp wordt steeds door alle betrokkenen ondertekend.

Waar moet een opp aan voldoen?

Wat moet er in het opp staan? De verplichte onderdelen van het opp staan beschreven in de wet en zijn: de verwachte uitstroombestemming van de leerling. de onderbouwing van de verwachte uitstroombestemming van de leerling (met in elk geval een weergave van de belemmerende en bevorderende factoren)

Wat is ontwikkelingsperspectief onderwijs?

Scholen stellen een ontwikkelingsperspectief (OPP) op voor leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben. In het ontwikkelingsperspectief staat wat het uitstroomprofiel van de leerling is en welke onderwijsdoelen daarbij horen. Ook staat hierin welke begeleiding en ondersteuning daarvoor nodig is.

Wie schrijft het OPP?

De school schrijft jaarlijks op welke ontwikkeling de leerling maakt en informeert de ouders hierover. Als de ontwikkeling sneller of langzamer verloopt, past de school het ontwikkelingsperspectief aan. Dit gaat altijd overleg met de ouders.

Hoe schrijf je een opp?

De verplichte onderdelen van het ontwikkelingsperspectief staan beschreven in de wet en zijn:

  1. de verwachte uitstroombestemming van de leerling.
  2. de onderbouwing van de verwachte uitstroombestemming van de leerling (met in elk geval een weergave van de belemmerende en bevorderende factoren)

Wat is leerroute 2?

Met leerroute 2 halen de leerlingen eveneens niveau 1F, maar niet op 12-jarige leeftijd en soms op een ander niveau van handelen. Zij krijgen meer tijd om de doelen te halen, waarbij in het PO/SO wordt ingezet op relevante doelen voor doorstroom naar het vmbo.

Wat betekent Uitstroombestemming?

Het uitstroomniveau kan per vakgebied verschillen; de uitstroombestemming is een uitspraak over het verwachte of geplande vervolgonderwijs.

Waarom een ontwikkelingsperspectief?

Vanuit het ontwikkelingsperspectief worden doelstellingen bepaald. De school kijkt of de leerling zich volgens dit perspectief ontwikkelt en past het onderwijs- en leerstofaanbod hierop aan. Door het werken vanuit een ontwikkelingsperspectief worden de talenten en mogelijkheden van de leerlingen beter benut.

Wat is leerroute 2 en 3?

In de doelenlijsten staan de leerroutes naast elkaar. Zo blijft het mogelijk om in een naastliggende leerroute te kijken wat daar gevraagd wordt. Een leerling kan dus in principe bijvoorbeeld leerroute 3 aangeboden krijgen, terwijl op onderdelen doelen uit route 2 of 1 worden gekozen.