Wie regelt openbaar vervoer?

Wie regelt openbaar vervoer?

De Rijksoverheid maakt afspraken met vervoerders en ProRail om de belangen van reizigers te beschermen. Bijvoorbeeld door te zorgen dat er genoeg openbaar vervoer beschikbaar is en dat het vervoer goed op elkaar aansluit.

Hoeveel bushaltes zijn er in Nederland?

Nederland telt ruim 50.000 bushaltes.

Wat valt er allemaal onder openbaar vervoer?

Voorbeelden van openbaar vervoer zijn: tram, bus, trein, metro en taxi. Kenmerken van openbaar vervoer zijn: Gemeenschappelijk: je maakt er samen met anderen gebruik van. Vaste routes: openbaar vervoer volgt vaste routes (behalve taxi) op gezette tijden (dienstregeling).

Wat wordt gezien als openbaar vervoer?

Openbaar vervoer (afgekort ov) is personenvervoer dat openbaar toegankelijk is, dat wil zeggen dat iedereen die dat wil van de vervoerdienst gebruik kan maken.

Hoeveel lijnbussen zijn er in Nederland?

Vanaf 2017 stijgt het aantal lijndienstbussen echter weer. Volgens het CBS reden er in 2018 nog 6.498 bussen voor openbaar vervoer rond. Lijndienstbussen: autobussen die ingezet worden voor openbaar personenvervoer volgens een dienstregeling en voor het rijden van een lijnconcessie.

Hoeveel elektrische bussen zijn er in Nederland?

In Nederland zijn vorig jaar 446 elektrisch op te laden bussen geregistreerd, het grootste aantal van Europa. Ook elders binnen de EU zijn dergelijke bussen in trek, vooral in Duitsland en Polen, zo meldt de Europese branchevereniging ACEA dinsdag.

Hoeveel lijnbussen zijn er?

De Lijn (vervoermaatschappij)

Vlaamse Vervoermaatschappij De Lijn
Bussen 2.240 (31.12.2016)
Trams 399 (31.12.2016)
Exploitatie
Aantal reizigers 518,8 miljoen (2016)

Hoeveel buslijnen zijn er?

Opvallend binnen het aanbod aan buslijnen is het grote aantal speciale spits- of scholierenlijnen (Tabel 1). De buurt- en belbussen zijn diensten die typisch zijn ontwikkeld voor de haarvaten van de vervoersvraag (zie volgende paragraaf). Beide zijn samen goed voor 260 van de ruim 1.800 buslijnen in Nederland.