Wie morgen leeft wie morgen zorgt?

Wie morgen leeft wie morgen zorgt?

Wie dan leeft, wie dan zorgt. Geen zorgen maken over de toekomst. Zolang er leven is, is er hoop. Hoe slecht het ook staat, zolang nog niet alles verloren is, kan alles nog goed komen.

Wie het onderste uit de kan wil krijgt de deksel op zijn neus?

Wie het onderste uit de kan wil hebben die valt het lid op de neus. Dit is een oud spreekwoord wat betekent dat wie het uiterste wil, uiteindelijk niets krijgt. Want het ‘lid’ in het spreekwoord betekent deksel en als je de kan ondersteboven houdt om alles er uit te drinken dan valt die deksel op je neus.

Wat betekent het leven is geen krentenbol?

Ik weet wel wat hij betekend: Het leven is geen zoete krentenbol. (Het leven gaat niet altijd over rozen.) Betekenis: Het is niet altijd zo mooi, iedereen heeft wel eens tegenvallers.

Wie bedenkt spreekwoorden?

“Elke groep mensen die je maar kunt bedenken – bijvoorbeeld studenten, dokters of voetballers – kunnen eigen spreekwoorden bedenken”, zegt Mieder. “Dat maakt het soms moeilijk om moderne spreekwoorden te herkennen: er is onderzoek onder verschillende groepen nodig om ze te vinden.

Wat betekent je moet niet de rijkste man van het kerkhof willen zijn?

Man: Je moet niet de rijkste man van het kerkhof willen zijn. Betekenis: Arm leven en rijk sterven is dom. Zo vaak het regent in de Sahara, zo vaak huilt een man.

Wat betekent deksel op je neus?

Iemand die heel erg graag iets wil hebben en zich alleen maar op dat ene richt, heeft grote kans dat hij niets krijgt. En dan wordt er vaak gezegd dat hij het deksel op de neus krijgt.

Wat betekent de deksel op je neus krijgen?

Die het onderste uit de kan wil hebben, krijgt het deksel (of het lidGa naar voetnoot1)) op den neus, d.w.z. wie al te begeerig is, krijgt niets.Ga naar voetnoot2) ‘Dit is genomen van de oude gewoonte van drinken uit tinne kannen, waar op een dekzel was.

Wat is het zwaard van Damocles?

Als het “zwaard van Damocles” boven je hoofd hangt, heb je het goed naar de zin, maar dreigt wel ieder moment groot onheil. De uitdrukking is ontleend aan een bekend verhaal van de Romeinse redenaar en filosoof Marcus Tullius Cicero (106-43 v. Chr.).

Waar komt de laatste loodjes wegen het zwaarst vandaan?

De meeste spreekwoordenboeken vermelden dat de uitdrukking ontleend is aan het wegen met een weegschaal met loden gewichten, waarbij de laatste kleine gewichtjes, de laatste loodjes, de doorslag gaven. Juist door die laatste loodjes, die het zorgvuldigst werden afgepast, ontstond het evenwicht.

Wat is heel moeilijk?

moeilijk (bn): hachelijk, lastig, netelig, onhandelbaar, penibel, vervelend. moeilijk (bn): ernstig, ingewikkeld, penibel, problematisch.