Wie moet ik informeren over mijn verhuizing?

Wie moet ik informeren over mijn verhuizing?

Deze instanties moet u zelf even op de hoogte stellen van uw nieuwe adres:

 • Telefonie- en internetprovider; zoals Ziggo, UPC of KPN.
 • Gemeente (nieuw)
 • Vrienden, familie, kennissen en buren.
 • Werk (afdeling Personeelszaken/HR)
 • Collega’s.
 • Zakelijke relaties.
 • School, peuterspeelzaal of kinderdagverblijf.
 • Huisarts.

Welke instanties verhuizing doorgeven?

Welke instanties krijgen automatisch bericht bij verhuizing?

 1. Zorgverzekeraars;
 2. Ziekenhuizen;
 3. Politie;
 4. Brandweer;
 5. Overheidsinstanties zoals de Belastingdienst, RDW, SVB, DUO.

Hoe lang duurt het voordat een verhuizing is verwerkt?

Als je gaat verhuizen, vergeet dan niet om jouw verhuizing door te geven bij de gemeente. Jouw gegevens worden binnen 1 tot 5 werkdagen verwerkt.

Wie bellen bij verhuizing?

Eén van de belangrijkste instanties aan wie je je adreswijziging moet doorgeven is de gemeente. Dit doe je in de gemeente waar je gaat wonen. Zelfs als je binnen je gemeente blijft wonen, dien je ook je adreswijziging door te geven aan de gemeente.

Hoe lang duurt adreswijziging gemeente?

Na uw verhuizing heeft u acht werkdagen de tijd om uw nieuwe adres te melden bij de dienst bevolking van uw nieuwe woonplaats. Doet u dat niet of te laat, dan kan de gemeente u hiervoor beboeten. U kunt langsgaan bij de dienst bevolking, maar u mag de adreswijziging ook schriftelijk, per fax of elektronisch melden.

Wat zijn de kosten van een verhuizing?

Gemiddelde kosten verhuizing, per woningsoort Een flat of appartement verhuizen kost gemiddeld €750 – €1000; Een rijtjeshuis verhuizen kost gemiddeld €1.000 – €1.700; Een twee-onder-een-kapwoning of vrijstaande woning verhuizen kost gemiddeld €1.700 – €2.500.

Wat moet je doen als je verhuist naar een andere gemeente?

Als je verhuist naar een andere gemeente moet je ook altijd op zoek naar een nieuwe huisarts, tandarts en apotheek. Meld je aan bij de nieuwe arts of apotheek en bespreek goed of hij jou ook kan uitschrijven bij de oude. In sommige situaties moet je dit zelf doen.

Wanneer is het noodzakelijk om een verhuizing door te geven aan de gemeente?

Het volstaat doorgaans om de wijziging van je adres door te geven aan de gemeente waarna vervolgens alle andere instanties waaronder belastingdienst op de hoogte worden gebracht. Houd er wel rekening mee dat dit niet voor alle situaties geldt. In bepaalde uitzonderlijke gevallen is het dan ook wel noodzakelijk om een verhuizing door te geven,

Wanneer moet u uw verhuizing doorgeven?

U moet uw verhuizing doorgeven binnen vier weken vóór of uiterlijk vijf dagen nadat uw adres verandert. De datum die u op de aangifte als verhuisdatum vermeldt, geldt als de datum van verhuizing. Geeft u de verhuizing pas ná vijf dagen door? Dan wordt de aangiftedatum als verhuisdatum vastgelegd.

Wat moet je doorgeven aan de gemeente?

Wat moet je doorgeven aan de gemeente? Een verhuizing moet je altijd doorgeven aan de gemeente. Dit kun je doen door je aan te melden bij de nieuwe gemeente. Je kunt dit persoonlijk, schriftelijk of digitaal doen. Het handigste vinden wij om het te doen via DigiD. Hier worden al je gegevens in een keer doorgezet naar je nieuwe adres.