Wie mag met groene platen rijden?

Wie mag met groene platen rijden?

Het gebruik van een Groene Plaat is alleen toegestaan voor voertuigen die tot de handelsvoorraad behoren of voor voortuigen die worden gemaakt of bewerkt.

Wat mag je met groene platen?

Met dit kenteken kunt u rijden met voertuigen uit uw bedrijfsvoorraad of voertuigen die u bewerkt of herstelt. Als iemand een proefrit wil maken met een voertuig uit uw bedrijfsvoorraad, dan kunt u hiervoor gebruik maken van het handelaarskenteken.

Wat is een U plaat?

Een groep van twee letters “UA” gevolgd door het lopende jaartal waarin de plaat geldig is. De plaat is voorzien van twee groene zelfklevende vignetten.

Wie mag er met een Handelaarsplaat rijden?

een handelaarsplaat mag enkel gebruikt worden door: zelfstandige handelaars of familieleden die aangegeven zijn als helper. vennoten, beheerders en geranten. werknemers (mits een ondertekende toelating van de houder van de handelaarsplaat zich aan boord bevindt)

Wie rijdt met nummerplaat A1?

‘Het dwaze gevecht voor de nummerplaten is een oude Belgische traditie’, legt hij uit. ‘De kentekens met 1, 2, 3 en verder zijn voor het koninklijk hof. De platen met A1, A2 tot ergens voorbij A400 en met P1, P2 enzovoorts, zijn voor ministers, parlementariërs, de aartsbisschop en andere hoogwaardigheidsbekleders. ‘

Waar moet de kentekenplaat op de tractor?

Volgens de huidige wetten mag een kentekenplaat maximaal 2 meter vanaf de grond bevestigd worden. Cabines en vaak ook spatborden van trekkers zijn echter hoger. Daarom komt er een uitzondering op de wet, waardoor het toegestaan is om op maximaal 4 meter vanaf de grond een kentekenplaat te bevestigen.

Wat mag met een Z plaat?

Tot op heden bestaan er twee types van commerciële platen: de handelaarsplaat (“Z-plaat”) en de proefrittenplaat (“ZZ-plaat”). Die nummerplaten zijn mogelijk voor auto’s, moto’s, bromfietsen en aanhangwagens.