Wie luisteren podcasts?

Wie luisteren podcasts?

Mensen die veel podcasts luisteren zijn overigens met name mannen, hoogopgeleiden, jongeren t/m 34 jaar en studenten. Ontspanning en amusement zijn de meest genoemde redenen waarom men naar podcasts luistert.

Waar staat BNR radio voor?

Vanuit de studio’s in Amsterdam en Den Haag brengt BNR dagelijks op ieder heel en half uur nieuwsbulletins met de actualiteiten uit binnen- en buitenland. De afkorting BNR stond oorspronkelijk voor Business Nieuws Radio.

Wat is het verdienmodel van een podcast?

Het verdienmodel is vergelijkbaar met dat van internetfilmpjes of banners. Adverteerders kopen een bepaald aantal ‘listens’ in. Doorgaans wordt er zo’n €50 betaald om een reclameboodschap aan 1.000 luisteraars te laten horen. ‘Wie groot inkoopt betaalt minder.

Is Google podcast gratis?

Met Google Podcasts kun je gratis naar podcasts van over de hele wereld zoeken en luisteren. Abonneer je op al je favoriete podcasts en beluister ze. Verken aanbevolen shows en afleveringen die speciaal voor jou zijn geselecteerd. Browse door populaire en trending shows in de categorieën comedy, nieuws, sport en meer.

Waar worden de meeste podcasts beluisterd?

Thuis (72%) en de auto (23%) vormen de twee belangrijkste plekken waar naar podcasts wordt geluisterd. Spotify en Youtube zijn met afstand de populairste platforms, gevolgd door de podcastkanalen van Google en Apple. Circa een kwart van de podcastluisteraars luistert voor zakelijke doeleinden.

Kan je zien wie je podcast luistert?

Als je podcast eenmaal is aangemeld bij populaire platforms zoals Spotify, Apple Podcasts en Stitcher krijg je toegang tot allerhande analytics over je podcast. Zo kun je onder meer zien op welk tijdstip je publiek luistert, waar (op dorps- of stadsniveau), de gemiddelde leeftijd en via welk device ze luisteren.

Hoe vaak wordt een podcast beluisterd?

Er is een lichte stijging in aantal luisteraars te constateren in vergelijking met de vorige meting in mei 2021. Inmiddels luistert ongeveer 46% van de Nederlanders wel eens naar een podcast wat neerkomt op ongeveer 6,4 miljoen Nederlanders, in mei van dit jaar was luisterde 44% van de Nederlanders.