Wie kan mij financieel helpen?

Wie kan mij financieel helpen?

Kijk op de websites van Schuldhulpmaatje , Humanitas en het Netwerk Thuisadministratie voor vrijwilligers in jouw buurt. Je kunt ook gebruik maken van FiKks: dit is een app waarmee je een ‘buddy’ kunt zoeken die jou kan helpen met geldvragen en met een overzicht van inkomsten en uitgaven.

Hoe kom ik zo snel mogelijk van mijn schulden af?

Schulden oplossen lukt soms door te besparen of door het afspreken van een betalingsregeling. Een budgetcoach kan u hierbij helpen. Bij erge schulden kunt u recht hebben op schuldhulpverlening van de gemeente of wettelijke schuldsanering (Wsnp).

Kan de gemeente mij helpen met schulden?

Voor hulp bij uw schulden kunt u zich melden bij uw gemeente. U kunt daar terecht voor een advies of een aanvraag voor schuldbemiddeling of schuldsanering. De gemeente kijkt of ze u kan helpen bij uw schulden. Dit heet een minnelijk traject.

Lees ook:   Wat eten Cyclops?

Wat kan de gemeente doen voor mensen met financiële problemen?

Gemeenten krijgen geld van de Rijksoverheid om inwoners te helpen bij het oplossen van hun schulden. Gemeenten bepalen zelf hoe zij hulp bieden, bijvoorbeeld met schuldsanering of budgetadvies….Bijvoorbeeld via:

  • extra begeleiding;
  • loopbaanadvies;
  • scholing;
  • praktijkleren;
  • schuldhulpverlening.

Is een budgetcoach gratis?

Gratis. Voor iedereen die dat nodig heeft. Samen lukt ’t, dat is waarin wij geloven bij SchuldHulpMaatje. Zeker als je in de schulden zit, heb je iemand nodig die in je gelooft en je helpt.

Hoe beheer ik mijn geld?

Een bancaire volmacht kunt u gratis regelen bij uw eigen bank. Nadat u uw handtekening heeft gezet, is de volmacht direct geldig. Sommige banken kunnen ook bij u thuis komen om de volmacht te regelen. Naast de bancaire volmacht bestaat er ook een algemene volmacht voor het regelen van al uw financiële zaken.

Kan ik mijn schulden kwijtschelden?

Wanneer er geen minnelijke of gerechtelijke aanzuiveringsregeling mogelijk is omdat je gewoon te weinig middelen hebt om je schulden ooit terug te kunnen betalen, kan de rechter je schulden volledig kwijtschelden. Dit wordt een totale kwijtschelding van schulden zonder aanzuiveringsregeling genoemd.

Lees ook:   Wat wordt verstaan onder enkele?

Hoeveel procent betaald hebben voor finale kwijting?

Bij schulden afkopen tegen finale kwijting vraag je aan je schuldeisers om genoegen te nemen met minder. Vaak veel minder! Hoeveel precies hangt af van jouw persoonlijke situatie en wordt altijd in percentages benoemd. Afkooppercentages tussen de 5 en 25% zijn mogelijk.

Hoe lang duurt een schuldhulpverleningstraject?

U lost in principe nooit meer dan 3 tot 5 jaar af, maar het streven is om uw schulden in die periode volledig af te lossen. Om in aanmerking te komen voor een schuldregeling, moet u voldoen aan een aantal voorwaarden: U mag geen nieuwe schulden maken en moet de vaste lasten op tijd betalen.

Waar kan ik terecht met financiële problemen?

Raak je niet wijs uit je problemen, wens je geadviseerd te worden inzake jouw financiële situatie of heb je nood aan begeleiding, dan je kan je steeds terecht bij een OCMW of CAW. Alle OCMW’s en veel CAW’s hebben een instelling voor schuldbemiddeling die je met raad en daad bij kunnen staan.

Lees ook:   Waar blijven magneten op plakken?

Hoe word je budget coach?

Om zelfstandig budgetcoach te worden heb je een inschrijving bij de Kamer van Koophandel nodig. Afhankelijk van andere zaken zal soms ook een ondernemersplan vereist zijn. Heb je toch liever wat meer zekerheid, sluit je dan aan bij Mijn Budgetcoach.

Wat doet geldzorgen met je?

Een leven met geldproblemen en geldzorgen gaat ook vaak gepaard met veel psychische problemen ontstaan door bijkomende negatieve emoties als vijandigheid, angst, gebrek aan zelfvertrouwen, schaamte, verdriet, neerslachtigheid die kunnen ontstaan door de financiële stress.