Wie kan een whiplash vaststellen?

Wie kan een whiplash vaststellen?

Om vast te kunnen stellen of er daadwerkelijk sprake is van een whiplash of een ander letsel dient in eerste instantie een huisarts geraadpleegd te worden.

Wat is de oorzaak van nekpijn?

In het kort. Nekpijn kan samengaan met stijfheid en minder goed kunnen bewegen van de nek. Nekpijn kan komen door overbelasting of een verkeerde beweging. Meestal is er geen duidelijke oorzaak. Blijf (voorzichtig) bewegen, ook al heeft u pijn.

Wat kan de nek pijn doen?

Ook na een val of stoot, bijvoorbeeld bij sporten, kan de nek pijn doen. Of tocht en kou een rol spelen is niet zeker. Stijve spieren: U kunt een spier verrekt hebben. De nekspieren kunnen ook stijf worden als reactie op pijn. Soms kunnen de spieren aan een kant van uw nek zo strak, hard en stijf zijn, dat het lijkt alsof uw nek vast zit.

Kan nekpijn samengaan met stijfheid?

Nekpijn kan samengaan met stijfheid en minder goed kunnen bewegen van de nek. Nekpijn kan komen door overbelasting of een verkeerde beweging. Meestal is er geen duidelijke oorzaak. Blijf (voorzichtig) bewegen, ook al heeft u pijn.

Kan de nekspieren stijf worden?

De nekspieren kunnen ook stijf worden als reactie op pijn. Soms kunnen de spieren aan een kant van uw nek zo strak, hard en stijf zijn, dat het lijkt alsof uw nek vast zit. Het kan veel pijn geven en uw hoofd kan er scheef van staan. We noemen dit ‘torticollis’.

Wat kun je doen tegen de pijn bij een verrekte nek?

Wat kun je doen tegen de pijn bij een verrekte nek? Een verrekte nek kan veel pijnklachten geven. Pijnstillers, zoals paracetamol, verzachten de pijn en helpen je ook om te blijven bewegen. Neem de pijnstillers op een vast tijdstip

Wat heeft nekspanning te maken met?

Nekspanning heeft vaak ook te maken met aanhoudende stress. Door aanhoudende belasting kunnen spieren zeer snel gespannen raken. Verder kunnen slijtageverschijnselen, te wijten aan artrose, osteoporose, tocht of overgewicht, aan de basis liggen van nekspanning.

Hoe voorkom je nekpijn en nekklachten?

Om nekpijn en nekklachten te voorkomen kunnen massage en ontspannende nekoefeningen zinvol zijn. Ook het dragen van een nekbrace of een warmtekussen kan de spieren van de nek wat meer ondersteuning geven waardoor de kans op nekklachten een heel stuk kleiner wordt.