Wie heeft krukken uitgevonden?
In de christelijke kunst is een kruk het attribuut van Antonius de Grote, Johannes Gualbertus en Romualdus.
Welke krukken zijn er?
Bij Vegro zijn er 3 soorten krukken verkrijgbaar: elleboogkrukken (1), onderarmschaalkrukken (2) en okselkrukken (3). Welke krukken je nodig hebt, is afhankelijk van de reden dat je met krukken loopt. Volg altijd het advies van je arts op.
Is een kruk een stoel?
Een kruk is een meubel om op te zitten. In tegenstelling tot de stoel heeft een kruk geen leuningen. Een kruk heeft meestal één, drie of vier poten.
Hoe stelt u krukken af?
Hoe stelt u krukken af Ga met gestrekte knieën en uw voeten een beetje uit elkaar goed rechtop staan. Neem in elke hand een kruk en zet de krukken iets naar voren, zoals op de foto hierboven. Als u de handen loslaat moeten de handsteunen op dezelfde hoogte zitten als de polsen. Trap af, onbelast
Hoe doe je dit met beide krukken?
Neem de beide krukken in uw handen. Sta rechtop op het goede been, houd het verzwakte been van de grond. Zet de krukken allebei tegelijk naar voren. Doe dit elke keer met ongeveer een staplengte (tip: begin met een stapje om te wennen). Steun goed op allebei de krukken en ga nu met het goede been in één beweging voorbij de krukken.
Hoe lopen met één kruk?
Lopen met één kruk. Bij het lopen met één kruk heeft u de kruk aan de kant van het niet-geopereerde of behandelde been. Het geopereerde been en de kruk gaan tegelijk naar voren. Leun hierbij goed op de kruk. Met het andere been maakt u een stap vooruit tot aan het geopereerde been of iets daar voorbij.
Hoe loop je recht met de krukken?
Het is van belang dat je op de juiste manier met de krukken loopt. Uiteraard voor jouw eigen veiligheid, maar ook om andere lichamelijke klachten te voorkomen. Let daarbij op het volgende: Loop altijd recht met de kruk (ken) vlak langs jouw lichaam.