Wie erft er als er geen testament is?
Als er geen testament is, bepaalt de wet wie de erfgenamen van de overledene zijn en welk deel ze krijgen….Wettelijke erfgenamen
- Partner, kinderen en hun afstammelingen.
- Ouders, broers, zussen en afstammelingen.
- Grootouders met hun (klein)kinderen, ooms, tantes, neven, nichten.
- Overgrootouders en hun afstammelingen.
Wat kan er allemaal in een testament?
In uw testament legt u vast wat er met uw geld, huis, bezittingen en schulden moet gebeuren na uw overlijden. Is er geen testament, of zijn de in het testament aangewezen erfgenamen en hun kinderen overleden, dan bepaalt de wet wie uw erfgenamen zijn.
Als de overledene geen testament heeft gemaakt en dus geen erfgenamen heeft aangewezen, bepaalt de wet wie de erfgenamen zijn….Deze groepen zijn als volgt:
- Echtgenoot / geregistreerd partner en kinderen;
- Ouders, broers en zussen;
- Grootouders.
- Overgrootouders.
Wat zijn de groepen erfgenamen?
De vier groepen erfgenamen 1 Echtgenoot/echtgenote, geregistreerd partner, kinderen en kleinkinderen 2 Ouders, broers en zussen of hun kinderen 3 Grootouders of hun kinderen 4 Overgrootouders of hun kinderen
Wat zijn de erfgenamen van de overledene?
De wet verdeelt erfgenamen in vier orden volgens bloedverwantschap: de afstammelingen van de overledene: kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen, de ouders samen met de broers, zussen en hun afstammelingen, als de overledene geen afstammelingen heeft.
Wat zijn de erfgenamen in de wet?
De wet verdeelt de erfgenamen in 4 groepen. Als iemand in de eerste groep valt, zijn alle personen uit de eerste groep erfgenaam. Als er niemand in de eerste groep valt, is de tweede groep aan de beurt enzovoort. De groepen zijn: echtgenoot of geregistreerd partner en de kinderen of de kleinkinderen. ouders, broers en zussen of hun kinderen.