Inhoudsopgave
Wie betaalt je opleiding?
Als je in loondienst werkt, kun je jouw werkgever vragen om de opleiding te betalen. Vaak zijn daarover afspraken gemaakt in de CAO. Werkgevers die hun personeel opleidingen aanbieden, kunnen vergoedingen uit opleidingsfondsen krijgen. In steeds meer cao’s worden afspraken gemaakt over een persoonlijk ontwikkelbudget.
Welke subsidies zijn er voor opleidingen?
Werkenden en werkzoekenden kunnen een STAP-budget van maximaal € 1.000 per jaar aanvragen voor scholing en ontwikkeling. U kunt deze subsidie gebruiken voor een training, cursus of opleiding. De subsidie heet STAP, wat staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie.
Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Je kan met je werkgever inderdaad overeenkomen dat je op zijn kosten een opleiding volgt en dat je een gedeelte van de kosten zal terugbetalen als je de onderneming verlaat voor het einde van de door de partijen overeengekomen periode.
Wie betaalt de BBL-opleiding?
Wat kost een BBL-opleiding Het cursusgeld wordt geïnd door de school en over het algemeen betaalt door u, als werkgever.
Wat kost een mbo opleiding voor een 16 jarige?
Mbo-studenten onder de 18 jaar hoeven geen lesgeld te betalen. Minderjarige voltijd mbo’ers kunnen met een studentenreisproduct vrij reizen of met korting reizen tussen opleiding, stage, ouderlijk huis en kamer.
Kan een werkgever een opleiding weigeren?
Werknemers hebben het recht om een erkende opleiding te volgen tijdens hun werkuren, mét loonbehoud. Dat is het zogenaamde ‘Educatief Verlof’. Als werkgever kan je dit niet weigeren, maar er moet wel een akkoord zijn wat betreft de (werk)planning.
Wat is een Scholingsbeding?
Een scholingsbeding is een beding waarbij de werknemer, die gedurende de uitvoering van zijn arbeidsovereenkomst een specifieke vorming volgt op kosten van de werkgever, zich ertoe verbindt om aan deze laatste een gedeelte van de vormingskosten terug te betalen ingeval hij de onderneming verlaat voor het einde van de …
Is een BBL opleiding betaald?
BBL staat voor beroeps begeleidende leerweg. Je combineert werken met leren. Een BBL-opleiding kan je starten als je 16 jaar of ouder bent. Je hebt geen recht op studiefinanciering, maar je ontvangt salaris van de werkgever.