Welke Zwangerschapsonderzoeken zijn er?

Welke Zwangerschapsonderzoeken zijn er?

Tijdens uw zwangerschap kunt u bloedonderzoek, een echo-onderzoek en de NIPT laten doen. Na de geboorte wordt bij de baby onder andere het gehoor getest en bloed afgenomen (hielprik). Deze testen onderzoeken of de baby ziekten of aandoeningen heeft.

Wat dekt CM bij bevalling?

0 euro bij een hospitalisatie voor een bevalling; 100 euro per hospitalisatie bij een klassieke hospitalisatie met overnachting; 175 euro per hospitalisatie bij een daghospitalisatie. Deze franchises zijn toepasbaar per ziekenhuishospitalisatie met een maximum van 350 euro per kalenderjaar.

Wat moet je doen als je zwanger bent CM?

Verwittig CM zodra je in moederschapsrust of werkverwijdering gaat (met een bewijs van je gynaecoloog). Vraag het basisbedrag van het Groeipakket (vroegere kinderbijslag) aan. Ontving je al het startbedrag voor je kindje? Dan krijg je het basisbedrag automatisch.

Wat is Zwangerschapsonderzoek NIPT?

Bij de Niet Invasieve Prenatale Test (NIPT) wordt er bloed afgenomen. In dat bloed zit ook een klein beetje DNA van de placenta (moederkoek). Dit DNA is bijna altijd hetzelfde als dat van jouw kind. Het laboratorium kan zo onderzoeken of er bij jouw kind een aanwijzing is voor down-, edwards- of patausyndroom.

Wat wordt terugbetaald door CM?

Vrijwel alle dringende medische kosten worden terugbetaald indien je vakantiebestemming gedekt is door de CM-reisbijstand. Per dossier en per rechthebbende geldt een franchise van 60 euro (25 euro voor leden met verhoogde tegemoetkoming). In de terugbetaling zit steeds een extra CM-tegemoetkoming.

Wat moet je regelen als je zwanger bent Belgie?

Wat kan je doen tijdens de beginperiode van je zwangerschap

  • Foliumzuur nemen of extra vitaminen wordt meestal aangeraden. Je huisarts helpt je graag verder.
  • Maak een afspraak met je gynaecoloog.
  • Op zoek naar een Kinderopvang: ja we weten het, het is vroeg!
  • Check je hospitalisatieverzekering!

Waar kan je NIPT-test laten doen?

Wat moet ik doen als ik NIPT wil laten doen? Dit kunt u met uw verloskundige of gynaecoloog bespreken. In Nederland mag deze test alleen worden gedaan binnen de TRIDENT studies. In TRIDENT-1 wordt NIPT aangeboden aan zwangeren met een medische indicatie (bijvoorbeeld een eerder kind met downsyndroom).

Hoe betrouwbaar is de NIPT-test geslacht?

De NIPT Harmony heeft een sensitiviteit van > 99% voor het uitsluiten van trisomie 21, trisomie 18 en trisomie 13, terwijl de klassieke test slechts een sensitiviteit van 85% heeft voor het syndroom van Down. De bepaling van het geslacht met de NIPT heeft een sensitiviteit van > 99%.