Inhoudsopgave
Welke woorden hoofdletters?
Hoofdletters gebruik je alleen voor namen van personen, bedrijven, instellingen, merken, wetten, boeken, aardrijkskundige plaatsen, talen, dialecten, volkeren, feestdagen en historische gebeurtenissen. Ook afleidingen van namen en namen in samenstellingen schrijf je met een hoofdletter.
Hoe hoofdletter met accent typen?
Het teken staat niet op een Nederlands toetsenbord, toch zijn er meerdere manieren om de É of é te typen. Ofwel met de combinatie apostrofteken en respectievelijk de E- of e-toets, ofwel met de ALT-code ALT+0201 (hoofdletter), of ALT+0233 (onderkast).
Waarom gebruiken hoofdletters in afkortingen?
De belangrijkste reden om hoofdletters in afkortingen te gebruiken is dat de afkorting een naam is: EU, MTV, VRT. Als de ‘bedenker’ van de afkorting zelf een schrijfwijze heeft vastgesteld, wordt die schrijfwijze meestal gevolgd: AutoRAI, UvT, NOC*NSF.
Wat is een naam met een hoofdletter?
Namen moeten altijd met een hoofdletter. Dit geldt voor voor- en achternamen, bijnamen, merknamen, fictieve karakters, bedrijven, organisaties en persoonlijke titels. Voorbeelden zijn Pepsi Cola, Donald Duck, the Red Cross, en Dr. Seuss. 2.
Welke talen krijgen een hoofdletter?
Op het gebied van cultuur krijgen nationaliteiten, talen, etnische groepen en kunststromingen altijd een hoofdletter! Bijvoorbeeld Japanese, African-American en Surrealism. 4. Wat betreft tijden krijgen dagen en maanden een hoofdletter.
Hoe bepaal je een afkorting met of zonder punten?
De volgende regels helpen je om te bepalen of je een afkorting met of zonder punten schrijft: Regel 1. Zet een punt aan het eind van elk afgekort woord. De hoofdregel is dat je een punt schrijft aan het eind van elk afgekort woord. Daardoor kan een afkorting één of meer punten bevatten.
Hoe krijg je een hoofdletter?
Volg de volgende regels voor het bepalen van hoofdletters. Regel 1: Het eerste woord van een zin krijgt een hoofdletter. Als de zin met een apostrof of ander teken begint, krijgt het tweede woord een hoofdletter.
Wanneer krijgt een zin een hoofdletter?
Regel 1: Het eerste woord van een zin krijgt een hoofdletter. Als de zin met een apostrof of ander teken begint, krijgt het tweede woord een hoofdletter.
Is straatnaam gewoon met een hoofdletter?
Een straatnaam (en elke andere eigennaam) in het midden van een zin is gewoon met een hoofdletter. Groetjes, Maartje – van Taalhelden Door Anoniem op ma, 04/20/2020 – 09:24