Welke winkels gaan er weer open?

Welke winkels gaan er weer open?

De meeste locaties in ons land gaan woensdag 26 januari weer open onder voorwaarden. Naast winkels, het onderwijs, sportclubs, beoefening van kunst en cultuur en contactberoepen zoals kappers, openen vanaf morgen dus ook de horeca, bioscopen, theaters, musea, concertzalen, dierentuinen en pretparken hun deuren.

Welke winkels gaan zaterdag weer open?

Voor sport, beoefening van kunst en cultuur, contactberoepen, detailhandel en onderwijs in Nederland is vanaf zaterdag 15 januari 2022 weer meer mogelijk. Het kabinet heeft besloten dat winkels, sportclubs, muziekscholen en contactberoepen zoals kappers weer open kunnen.

Wat betekent winkels open op afspraak?

Stap 1: maak telefonisch of online een afspraak bij een winkel. Stap 2: je ontvangt een bevestiging met een tijdslot waarin je kunt winkelen.

Wat is een doorstroom locatie?

Met een doorstroomlocatie wordt een locatie bedoeld waarbij een doorstroom is van bezoekers, zoals in dierentuinen en bij kermissen. Doorstroomlocaties: zijn locaties waar de bezoekers lopend een route afleggen. hebben één ingang en één uitgang.

Hoe lang zijn de winkels open?

Winkels mogen doordeweeks en op zaterdag tussen 6.00 uur en 22.00 uur open zijn. Gemeenten beslissen zelf over mogelijke ontheffing voor ruimere opening.

Welke winkels blijven dicht?

Alle ‘niet-essentiële’ winkels gaan dicht. Daarmee doelt het kabinet op winkelzaken die producten verkopen die niet nodig zijn voor het dagelijks levensonderhoud. Denk bijvoorbeeld aan bouwmarkten, tuincentra en kledingwinkels. Ook contactberoepen moeten opnieuw de deuren dicht doen.

Welke winkels gaan dicht 2021?

Regels voor winkels en uitgaan

  • Theaters, bioscopen en concertzalen zijn dicht.
  • Kappers, schoonheidsspecialisten, nagelstudio’s en seksinrichtingen zijn dicht.
  • Tattooshops en nagelstudio’s zijn dicht.
  • Sauna’s en casino’s zijn dicht.
  • Hotels zijn open om te overnachten.
  • De restaurants in hotels zijn dicht.

Hoelang shoppen op afspraak?

Op 3 maart start in Nederland het winkelen op afspraak. Winkels mogen vanaf die datum maximaal 2 klanten per verdieping toelaten die minimaal 10 minuten mogen komen winkelen. De maximale winkeltijd mogen winkels zelf bepalen.