Welke vragen kun je stellen over iemands werk?

Welke vragen kun je stellen over iemands werk?

Wat denkt u de nieuwe werkgever (baas) te kunnen bieden in deze functie? Wat is het moeilijkste in de huidige functie? (Waarom vindt u dat?) Wat zal het moeilijkste zijn in de nieuwe functie? (Waarom?) Wat zullen anderen moeilijk vinden aan deze functie? (Waarom denkt u dat?)

Heb je zelf nog vragen?

Zorg ervoor dat je tijdens je sollicitatiegesprek niet alleen vragen aan het beantwoorden bent, maar stel zelf ook vragen. Daardoor kom je niet alleen meer te weten over je nieuwe baan en werkgever, maar krijg je ook meer evenwicht in het gesprek.

Wat zijn interviewvragen?

Het gaat eigenlijk niet om de vragen die je stelt, maar om de antwoorden die je krijgt. De vragen zijn het middel en de antwoorden zijn het doel. Soms is het gegeven antwoord in eerste instantie niet echt het antwoord wat je zoekt.

Lees ook:   Hoe maak je de bodem zuurder?

Hoe stel je gesloten vragen?

Een gesloten vraag begint niet met een vraagwoord maar met een werkwoord. “Ga je morgen beginnen?” “Wil je hier eigenlijk wel werken?” “Moet je niet even met Jan gaan praten?” De ander moet eerst “ja” of “nee” antwoorden. Daarna kan hij gewoon zijn mond houden.

Waar zie je jezelf over vijf jaar?

Reflecteer op je carrière Het antwoord op “waar zie jij jezelf over 5 jaar” begint bij een goede voorbereiding. Kijk eens goed naar je loopbaan. Reflecteer op je opleiding, het aantal jaren aan werkervaring en geslaagde projecten.

Welke vragen moet je stellen tijdens een interview?

Vertel eens iets over uzelf. persoonlijkheids kenmerken, uw belangrijkste kwalificaties en vaardigheden. U wekt de nieuwsgierigheid van de interviewer wanneer u uw antwoorden toespitst op de job waarop u solliciteert.

Hoe begin je een open vraag?

Een open vraag is een vraag waarbij de ander vrij wordt gelaten in het antwoord dat hij of zij wil geven. Open vragen leveren hierdoor meer informatie op dan gesloten vragen. Open vragen beginnen met vraagwoorden als wie, welke, waar, hoe, wat of bijvoorbeeld waarom.

Lees ook:   Welke vitamines zijn rijk aan vlees?