Inhoudsopgave
Welke vogel maakt de langste trektocht?
Deze vogel is daarmee de nieuwe recordhouder langeafstandvliegen. Een noordse stern die in de zomer van 2011 in een kolonie in Groningen werd ‘geloggerd’ blijkt een jaar later meer dan 90.000 kilometer te hebben gevlogen: via Nieuw-Zeeland naar de Zuidpool en weer terug.
Welke vogel vliegt het verst?
Welke vogel trekt het verst? De noordse stern (Sterna paradisaea) heeft het record wat trekken betreft. Hij nestelt in het noordpoolgebied en overwintert in het zuidpoolgebied. In Nederland is de noordse stern een zeldzame broedvogel, maar hij komt vaak voor in het hele Arctische en Antarctische gebied.
Welke vogel vliegt het langst?
De gierzwaluw is de vogelsoort die veruit het langst onafgebroken door de lucht kan zweven. Onderzoekers aan de Universiteit van Lund hebben aangetoond dat de dieren maar liefst 10 maanden aan één stuk kunnen vliegen, zonder tussenlanding om pakweg te rusten of zich voort te planten.
Hoe lang duurt de vogeltrek?
– langdurig en duurt weken tot maanden. – gericht, van broedgebied naar overwinteringgebied of omgekeerd. – tijdens de actieve trekvlucht reageert de vogel niet op voedsel.
Waar trekken zwaluwen naar toe?
Huiszwaluwen trekken in grote groepen tussen eind juli en oktober weg in zuidelijke tot zuidoostelijke richting, via Frankrijk en Italië naar tropisch Afrika. Tussen half april en juni keren zij terug, met een piek in mei.
Welk dier trekt het verst?
Op het land is het rendier recordhouder van het Guinness Book of Records als het gaat om ver reizen. Deze diersoort zou minstens 4800 kilometers door Noord-Amerika afleggen. Grijze walvissen waren voor een lange tijd recordhouders als het gaat om zeedieren, maar zijn in 2007 van deze plek verstoten door de bultrug.
Waarom gieren zwaluwen?
Waarom ze dat doen? Omdat ze op zoek zijn naar een nestplaats. Het enthousiaste gegier van Gierzwaluwen kan je gerust beschouwen als hét geluid van de zomer. Alleen in de vroege zomermaanden laten ze hun “srrierrrr” zo uitbundig horen.
Wat betekent het als de zwaluwen hoog vliegen?
Een bekend gezegde vertelt hierover: “Vliegen de zwaluwen hoog dan is het weer schoon en droog, vliegen ze laag, regen voor vandaag.” Een heel betrouwbare weerspreuk. Bij mooi weer zijn er opwaartse bewegingen in de lucht (thermiek) die de insecten mee omhoog nemen.