Inhoudsopgave
Welke voeding voor Komkommerplant?
Zodra de komkommerplanten bloemen krijgen, geeft u ze eens per week vloeibare tomaten voeding, verdunt in water. Om er voor te zorgen dat komkommers goed groeien, moet u ze regelmatig water geven. Pluk de komkommers zodra ze de minimale grootte hebben (staat op de zaadverpakking), dan zijn ze het lekkerst!
Hoe Top je een Komkommerplant?
Als je haar wilt laten klimmen zul je een hekwerk met staanders en leggers moeten maken waaraan de komkommer kan klimmen. Als je meerdere komkommerplanten wilt planten, plant ze dan voor de kruipende teelt op 150 centimeter van elkaar en voor de klimmende teelt op ongeveer 60 centimeter van elkaar.
Waar komt komkommer vandaan?
Komkommer hoort bij de familie van meloen en courgette. Het is een van de populairste groenten in Nederland. Groente staat in de Schijf van Vijf. Komkommer groeit in Nederlandse kassen, maar komt ook uit Zuid-Europese landen, met name Spanje. Komkommer is het hele jaar door verkrijgbaar.
Hoe verwijder je komkommers?
Verder verwijder je eventuele mannelijke bloemen, geef je regelmatig voldoende water. Je zorgt voor lucht door de ramen op een kier te zetten, en controleer regelmatig op vruchten. Je kunt per plant in een platte bak die niet te vol en goed verdeeld is wel 20 tot 25 komkommers per plant oogsten. Teelt in de koude kas.
Wat is de Nederlandse naam van de komkommer?
Komkommer. Eerst even dit, mocht je internationale informatie zoeken of bijvoorbeeld zaden van komkommers in een niet-Nederlandstalige webwinkel zoeken: Latijnse naam: Cucumis sativus. Engelse naam: Cucumber. Duitse naam: Gurke, Gartengurke, Kukumer. Franse naam: Concombre.
Wanneer zaai je komkommer?
Zaai ze vanaf half april bij kamertemperatuur voor, de zaden binnen 1 tot 2 weken en de zaailingen mogen, mits groot genoeg, vanaf 12 mei (IJsheiligen) naar buiten. Dek de grond waar de komkommer komt een week of 3 van tevoren af met plastic zodat de grond alvast wat kan opwarmen.