Welke vis zwemt het diepst?

Welke vis zwemt het diepst?

In de periode tussen 2014 en 2017 zijn 37 exemplaren van de Mariana snailfish door de wetenschappers aangetroffen op diepten tussen de 9600 meter en achtduizend meter. Onderzoekers uit Japan hebben de vis zelfs vastgelegd op diepten tot 8178 meter. Hiermee is het momenteel dus de diepst levende bekende vis.

Wat zijn de mooiste vissen ter wereld?

Maanvis/Klompvis Deze maanvis kun je ook klompvis of mola mola noemen. Er zijn ook twee soorten anderen maanvissen (de gewone en de atlantische maanvis) maar deze vind ik het mooist. Hij is de meest bekende zware beenvis want een volwassen vis weegt gemiddeld 1 ton en word 1,8 m lang!

Wat leeft er allemaal in het water?

Insecten, vogels, zoogdieren, vissen en amfibieën, bij alle diergroepen zijn wel vertegenwoordigers te vinden van waterafhankelijke dieren.

 1. Groene Kikker. Alle kikkers planten zich voort in het water.
 2. Dodaars.
 3. Steltkluut.
 4. Grote keizerlibel.
 5. Larvenhuidje.
 6. Weidebeekjuffer.
 7. Schaatsenrijder.
 8. Otter.
Lees ook:   Kun je ook COPD krijgen als je niet rookt?

Welk dier leeft het diepst onder de grond?

AMSTERDAM – Amerikaanse wetenschappers zijn gestuit op twee soorten rondwormen die op een recorddiepte onder de grond leven. De wormen kunnen overleven in water dat door scheurtjes in de aardkorst doorsijpelt op 1,3 kilometer diepte.

Wat is de lelijkste vis ter wereld?

Blobvis. De blobvis wordt door veel mensen gezien als het lelijkste dier ter wereld. Zijn naam dankt hij aan het feit dat het letterlijk een klodder roze slijm lijkt. De blobvis leeft rond de kust van Australië en Tasmanië.

Welke diersoorten leven in de zee?

Denk maar aan blauwe vinvissen, zeeschildpadden, dolfijnen, zeepaardjes, inktvissen en heel wat soorten vissen. Wist je dat er meer diersoorten leven in de zee dan op het land? Er zijn ook veel hele kleine diertjes in de zee: kleine kreeftjes en larven van vissen. Ze vormen voedsel voor andere dieren.

Welke dieren leven er allemaal in de zee?

Ontmoet 10 zeegenoten van de haai!

 • Zeehonden. Als je zeehonden wilt spotten, heb je de grootste kans op de Waddeneilanden.
 • Kwallen. Grote kans dat jij al wist dat er kwallen in de Noordzee leven.
 • Bruinvissen. De bruinvis is een dolfijnensoort.
 • Zeepaardjes.
 • Sponzen.
 • Inktvissen.
 • Kreeften.
 • Zeesterren.
Lees ook:   Welke motor Urban Arrow?