Welke verzekering vergoedt Podotherapie?

Welke verzekering vergoedt Podotherapie?

Podotherapie wordt alleen in bepaalde gevallen door de basisverzekering vergoed, namelijk bij een diabetische voet die een verhoogd tot zeer hoog risico heeft op het ontstaan van wonden (zorgprofiel 2 en hoger). De podotherapeut kan dan een pedicure inschakelen om bepaalde behandelingen uit te voeren.

Wat kosten podotherapeutische zolen?

De kosten per paar steunzolen zijn ongeveer €229. Deze prijs is inclusief alle afspraken die nodig zijn om uw steunzolen naar wens te maken. Vanaf de eerste afspraak met uw adviseur tot en met de nazorg en controle van uw steunzolen, er komen naderhand geen onvoorziene kosten bij.

Wat zijn de kosten van een podotherapeut?

Een behandeling bij een podotherapeut kost ongeveer 25 euro. De vergoeding die je via een aanvullende verzekering krijgt, varieert meestal van 50 tot 1.000 euro per jaar. Dit kan dus een behoorlijk verschil maken in het aantal behandelingen dat je vergoed kunt krijgen.

Hoeveel krijg je vergoed voor steunzolen?

U krijgt een vergoeding voor steunzolen en overige voethulpmiddelen, zoals (orthopedische) zooltjes, tape, drukverband, teenprothesen, nagelprothesen en nagelbeugels….Wat krijgt u vergoed?

Aanvullende verzekering Vergoeding
Plus € 75,- per jaar
Top € 75,- per jaar
Jongeren € 60,- per jaar
Gezinnen € 60,- per jaar

Welke zorgverzekering vergoed zooltjes?

Steunzolen (of zooltjes) worden helaas niet vergoed vanuit de basisverzekering. Sommige zorgverzekeraars vergoeden deze hulpmiddelen wel vanuit een aanvullende verzekering. Let er wel op dat je hiervoor niet teveel premie betaalt.

Hoe lang kunnen steunzolen mee?

Een goede schoenenzaak kan u advies hierover geven. Hoe lang gaan mijn zolen mee? Uw zolen gaan gemiddeld 2 tot 3 jaar mee. Afhankelijk van de intensiteit van belasting kan dit meer of minder zijn.