Welke verzekering moet je als huurder afsluiten?

Welke verzekering moet je als huurder afsluiten?

Als huurder moet u een huurdersaansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Deze verzekering moet op zijn minst brand en waterschade dekken. De verzekering is bedoeld als bescherming voor de verhuurder. Ze geeft de garantie dat eventuele schade aan zijn pand vergoed wordt.

Welke verzekeringen heb je nodig in een huurhuis?

Bij een huurwoning is het niet nodig een opstalverzekering af te sluiten, maar andere verzekeringen kunnen wel van belang zijn. Daarbij kun je denken aan een inboedelverzekering; voor het interieur en meubilair, maar ook een aansprakelijkheidsverzekering, rechtsbijstandverzekering en huurgarantieverzekering.

Wat is de indexkorf?

Ook (Vlaanderen): inflatiekorf, prijsindexkorf, indexkorf. Een zogeheten (virtueel) boodschappenmandje, waarin allerlei producten en diensten zijn opgenomen waaraan een bepaald gewicht wordt toegekend. Bij elkaar opgeteld moeten die gewichten 100 procent bedragen.

Wat is een huurcontract bedrijfspand?

Voorbeelden van een huurcontract van een woning, appartement, opslagruimte, garage, Voor de overeenkomst van huur voor onroerend goed gelden specifieke regels en normen. Bij deze overeenkomst zijn er aanvullend zaken met betrekking tot de BTW opgenomen in het contract. Bekijk het voorbeeld huurcontract bedrijfspand.

Wat is een huurcontract voor een woning?

Voorbeelden van een huurcontract van een woning, appartement, opslagruimte, Voor bijvoorbeeld de huur van een woonruimte geldt dat er over het algemeen een overeenkomst wordt aangegaan voor onbepaalde tijd. Bij een huur voor bepaalde tijd geldt dat er maximaal 1 contract kan worden afgesloten voor de periode van 2 jaar.

Kan de verhuurder het huurcontract voortijdig verbreken?

De verhuurder kan het huurcontract voor de hoofdverblijfplaats voortijdig verbreken op de verjaardag van elke driejarige periode. Hij zal een schadevergoeding verschuldigd zijn aan de huurder. Rechtsvordering in geval van onbetaalde huur Als de bemiddelingsprocedure tot niets heeft geleid, kan de eigenaar een gerechtelijke procedure starten.

Wat gebeurt er met het huurcontract naar aanleiding van een feitelijke scheiding?

Wat er gebeurt met het huurcontract naar aanleiding van een feitelijke scheiding is afhankelijk van wat de rechter beslist want de wetgever heeft hier niets over bepaald. Indien een koppel uit elkaar gaat, neemt men dus best contact op met de verhuurder om het huurcontract te laten aanpassen zodat eventuele achterstallige huur niet meer kan