Welke verf op gelli Plate?

Welke verf op gelli Plate?

Als basis gebruik je de Gelli plate, een siliconen plaat die je met een roller insmeert met acrylverf.

Welk papier voor gelli Plate?

Welk papier gebruik ik voor de gelli plate en hoe maak ik hem schoon. Te gebruiken om elk soort papier, maar bij voorkeur dikker papier en onze voorkeur is ons aquarelpapier, omdat het stevig is en goed tegen vocht kan. Of bijvoorbeeld zwaarder papier van 300 grams van CraftEmotions.

Wat kost een gelli Plate?

Je brengt de verf aan op de plaat, hier kun je dan nog structuur in maken met een spatel, touw, papier etc….gelli printing plates.

Formaten
rechthoek 9×12” (22,9 x 30,5cm) €49,95 Voeg toe
rechthoek 12×14” (30.5×35.5) €83,95 Voeg toe
rechthoek 16×20” (40,6 x 50,8cm) €147,95 Voeg toe
Lees ook:   Wat is piratenmuziek?

Hoe gebruik je gelli Plate?

Een gelli plate is een soort toverplaat voor kinderen en volwassenen. Je maakt er een eenmalige afdruk mee, een monoprint. Door verschillende lagen op elkaar te maken, ontstaat er een magisch effect. De afdrukken die er op het papier ontstaan kun je bijvoorbeeld gebruiken als achtergrond voor een art journal pagina.

Hoe maak je de Gelli Plate schoon?

Wil je de kleuren toch ‘schoon’ houden, dan kun je de plaat tussendoor schoonmaken met wat water en een doekje. De roller kun je schoon rollen op bijvoorbeeld een krant. De papieren sjablonen trekken vlak na gebruik krom van de natte verf, maar je zult zien dat ze weer recht trekken als je ze een tijdje laat liggen.

Wat is Gelprinting?

Met de Gel printing techniek maak je de mooiste afdrukken met verf op papier. Dit kun je daarna weer voor van alles gebruiken. Je brengt eenvoudig verf aan op de Gel press plate en verdeelt deze met een roller of een penseel. Met een sjabloon of stempel kun je mooie afdrukken maken in de verf.

Lees ook:   Wat betekent s355j2?

Wat is Gelliplate?

Wat is Gelli plate? Eigenlijk is een gelli plate niets anders dan een hectograaf. In de verleden gebruikt men een toestel of pers waarmee een met bijzondere inkt geschreven stuk honderd of meer exemplaren kan afdrukken. Gelli was in een soort verzinkte plaat met de inkt binnen de gelli plate.

Wat is gel Printing?

Hoe maak je de gelli Plate schoon?

Hoe gebruik je Gelli Plate?

Hoe werkt een Gelli Plate?

Hoe maak ik een Gelliplate?

Hier een recept om je eigen gelli-plate te maken.Je hebt nodig:- 12 gelatine blaadjes- 175 ml kokend water- 60 ml glycerine- 115 ml alcohol (70%).

Hoe werkt een gelli Plate?

Wat is gelli print?

Van 16 tot 22 juli workshops gelli-printing, een eenvoudige print techniek op een gelli plate om een gelatine druk te maken. door middel van schilderen, sponsen, of met een spatel acrylverf aanbrengen,. om vervolgens afdrukken te maken op papier, folie en stof.

Lees ook:   Hoe wordt ik stek monteur?