Welke TSI motoren zijn slecht?

Welke TSI motoren zijn slecht?

Maar ook bij de andere motoren met een grotere inhoud doen zich TSI-motorproblemen voor. Zo hebben de 1.2, 1.4, 1.8 en 2.0 liter motoren vooral last van problemen met de distributieketting. Een distributieketting zal na verloop van tijd altijd iets langer worden.

Hoe lang gaat een 1.4 TSI mee?

Van autodealers verneem ik dat zo’n motor makkelijk de 400.000 km moet kunnen halen bij normaal gebruik. Ook zouden auto’s met dergelijke motoren na dienst doen in West-Europa nog jaren doorrijden in Oost-Europese landen tot zo’n 400.000 tot 600.000 km.

Welke TSI motoren zijn goed?

Alles TSI motoren na 2012 zijn absoluut betrouwbaar, eerdere bouwjaren zijn discutabel, maar het is ook niet zo dat ze standaard aan puin draaien. Belangrijkste is dat de modificatie van ketting en spanner is uitgevoerd, als dat officieel is gedocumenteerd zou het vertrouwd moeten zijn.

Wat betekent 1.4 TSI?

Turbo Stratified Injection. Maximale kracht en een minimaal verbruik, dat typeert onze TSI-benzinemotoren. Want de motorinhoud mag dan kleiner zijn, door directe inspuiting is de motor een stuk krachtiger.

Welke FSI motoren hebben problemen?

Bepaalde Audi/VAG (en aanverwante merken) motoren hebben de afgelopen jaren een nogal negatieve reputatie opgelopen. Dat betreft met name de TSI en TFSI motoren die nĂ¡ de FSI versie, zoals gemonteerd in uw Octavia, op de markt zijn verschenen.

Welke bouwjaar TSI motoren hebben problemen?

Te knap misschien wel, want TSI motor problemen zijn meer regel dan uitzondering, vooral bij blokken van voor 2014. De TSI motoren van na dat jaar staan bekend als redelijk betrouwbaar en bij de blokken van na 2016 zijn eigenlijk geen structurele problemen meer bekend.

Welke brandstof 1.4 TSI?

Het ligt er maar net aan waarop de motor is afgesteld tijdens de tuning. Is dat op 95 tijdens rollenbank > 95 tanken. Als je gaat rollen op 98 of hoger moet je niet jezelf (en de techniek) voor de gek houden door er vervolgens gewoon 95 mee te gaan tanken.