Welke tijd mosselen eten?
Het mosselseizoen vangt in principe in juli aan. Het begin van het seizoen hangt wel af van de conditie van de mossel. In Nederland houdt men zich vaak aan het credo ‘mosselen eten als de R in de maand is’. Niet veel mensen weten dat het mosselseizoen vanaf juli tot en met half april in het jaar erop loopt.
Wat zijn de beste Mosselmaanden?
September, oktober, november en december (de maanden met een ‘r’) zijn de beste mosselmaanden. Toch zijn ze bijna heel het jaar vers te koop: vanaf de tweede helft van juli tot de tweede helft van april van het jaar daarop. Slechts van half april tot half juli moet u tevreden zijn met diepvries.
Hoe eet je gekookte mosselen?
1. Mosselen eet je zonder mes en vork; je haalt ze uit de schelp met een andere lege schelp. 2. Van een kilo mosselen in de schelp blijft ongeveer 300 tot 400 gram vlees over.
Wanneer kun je mosselen eten?
Vaak denken mensen dat je mosselen kunt eten als de “r in de maand” is. Het mosselseizoen loopt echter van juli tot en met half april in het jaar erop. Je kunt dus beter onthouden dat mosselen te krijgen zijn als de “r in het seizoen” is: zomer, herfst en winter. Meer weten over mosselen? Leer hier alles de mossel.
Hoe houden we mosselen in het seizoen?
Nog beter is de stelregel aan te houden van de ‘r’ in het seizoen: mosselen zijn er in de zomer, herfst en winter, en doorgaans niet in de lente. Mosselinfo. Over de mossel. Seizoen. Kweekgebieden.
Wanneer waren mosselen verkrijgbaar?
Vroeger waren mosselen alleen verkrijgbaar in de maanden met een ‘r’ in de naam. Dit had alles met houdbaarheid te maken. Maar sinds gekoeld vervoer beschikbaar is, zijn mosselen van juli tot april verkrijgbaar. Een gesloten koelketen van de verwerking tot aan de winkel garandeert een vers product met optimale smaak.
Wanneer is het mosselseizoen van juli tot april?
Het mosselseizoen loopt echter van juli tot en met half april in het jaar erop. Je kunt dus beter onthouden dat mosselen te krijgen zijn als de “r in het seizoen” is: zomer, herfst en winter. Meer weten over mosselen?