Welke stoffen zitten er in aardappelen?
Aardappelen bevatten koolhydraten, vooral in de vorm van zetmeel. Ook leveren aardappelen vezels, vooral in de schil. Aardappelen bevatten vitamine C en vitamine B6, en in kleinere hoeveelheden ook andere B-vitamines. Daarnaast zit er in aardappelen kalium en in kleinere hoeveelheden ook calcium en fosfor.
Kun je aardappels met uitlopers eten?
Maar wees gerust, als je aardappels uitlopers heeft kun je ze gewoon eten. Wel is het belangrijk om de uitlopers en de bruine plekken er omheen eraf te snijden. Deze plekken bevatten namelijk een giftige stof: solanine. Deze stof kan klachten geven zoals diarree, vermoeidheid en buikpijn.
Hoe te bewaren aardappelen?
Bewaar aardappelen op een koele plek, tussen 8 en 10°C. Te hoge temperaturen zorgen voor uitlopers. Van te lage temperaturen krijgen aardappelen een zoete smaak. Aardappelen om te frituren en bakken kun je dus beter niet in de koelkast bewaren.
Wat is de voedingswaarde van aardappels?
Over de voedingswaarde van aardappels. De aardappel is een plant die onder de grond haar energievoorraad aanlegt door middel van knolletjes. Deze knollen bevatten een hoge dosis zetmeel en kennen wij als ‘de aardappel’.
Welke koolhydraten bevatten aardappelen?
Aardappelen bevatten vooral koolhydraten, kalium en vitamine B6 en verder ook vezels, eiwit, foliumzuur en vitamine C. Koolhydraten zijn een belangrijke bron van energie voor het lichaam. In de aardappel vind je de koolhydraten vooral in de vorm van zetmeel.
Hoe bewaren aardappelen in de koelkast?
Bewaar aardappelen op een koele plek, tussen 8 en 10°C. Te hoge temperaturen zorgen voor uitlopers. Van te lage temperaturen krijgen aardappelen een zoete smaak. Aardappelen om te frituren en bakken kun je dus beter niet in de koelkast bewaren. Aardappelen die gebruikt worden om te koken, kunnen wel in de koelkast worden bewaard.