Welke spiegels zijn verplicht op een motor?

Welke spiegels zijn verplicht op een motor?

Motorfietsen die in gebruik zijn genomen na 16 juni 2003, moeten zijn voorzien van een linker- en een rechterbuitenspiegel.

Is een zijspiegel verplicht?

Autospiegels zijn niet langer verplicht, al is er wel één belangrijke voorwaarde. Auto’s moeten straks geen zij- of achteruitkijkspiegels meer hebben. Federaal mobiliteitsminister François Bellot (MR) – bezig met de modernisering van de Wegcode – schrapt dat wetsartikel en komt zo tegemoet aan de autoconstructeurs.

Is spiegel verplicht op snorscooter?

Volgens Artikel 5.6.45 moeten bromfietsen die na 31 december 2006 aangeschaft zijn, verplicht zijn van een linkerbuitenspiegel. Rijd je zonder linkerbuitenspiegel op je scooter of motor, dan kan dit je een boete opleveren van € 95,-.

Welke kleding is verplicht op een motor?

Het dragen van beschermende kleding is sinds september 2011 zelfs een wettelijke verplichting. De wet schrijft voor dat je op de motor of scooter (+50cc) handschoenen, een jas met lange mouwen en een lange broek of een overall en laarzen of schoenen die de enkels beschermen moet dragen.

Welke spiegel moet je hebben?

Personenauto’s in gebruik genomen na 25 januari 2010, moeten zijn voorzien van een linkerbuitenspiegel, een rechterbuitenspiegel en een binnenspiegel.

Is een tweede spiegel verplicht?

Naast de gewone achteruitkijkspiegel moet je een tweede spiegel plaatsen als je gaat leren rijden. Dit is echter enkel verplicht bij een voorlopig rijbewijs met begeleider van 36 maanden. Dit moet het de begeleider in staat stellen om zicht te hebben op het verkeer achter je.

Is linker spiegel verplicht?

Wat is verplicht op een scooter?

Op uw brommer of scooter moet goede verlichting en reflectoren zitten. Als u in het donker rijdt, moeten het voorlicht en het achterlicht op uw brommer of scooter aan zijn. Dit geldt ook bij slecht zicht.

Welke kledij op bromfiets?

Om zich te beschermen bij een val, is het aanbevolen stevige en aangepaste kledij te dragen (broek, vest met lange mouwen, handschoenen, schoenen die de enkels beschermen, …) Het is belangrijk om altijd goed zichtbaar te zijn. Het dimlicht en het rood achterlicht moeten altijd bran- den, overdag en ’s nachts.