Welke spellen met speelkaarten?

Welke spellen met speelkaarten?

Leukste kaartspellen voor 2 personen

 • Wippen. Wippen is een makkelijk kaartspel dat je met twee of meer personen kunt spelen en wordt gespeeld met een set kaarten die bestaat uit 52 kaartjes (de jokers zijn niet nodig).
 • Pesten.
 • Extra uitdaging.
 • Schotten Totten.
 • 111 Ants.
 • Go Nuts for Donuts.

Welke kaartspellen kan je alleen spelen?

Patience Spelen Alleen

 • Patience Klondike.
 • Spider Solitaire.
 • Freecell Solitaire.

Hoe speel je Stronten kaartspel?

Wie als laatste zijn hand op de andere handen legt: verliest. Deze persoon neemt de bovenste kaart van de stapel en dat is x kilo stront dat die krijgt (bv kaart = harten 5 = 5 kilo stront). Bedoeling is om zo weinig mogelijk kilo stront te hebben.

Welke spelletjes kun je online met vrienden spelen?

14x online spelletjes spelen tegen elkaar

 1. Trivia Crack. Daag vrienden of familie uit en test jullie kennis over amusement, sport, wetenschap, geschiedenis, kunst of aardrijkskunde.
 2. Quest Pubpuiz. Nog eentje voor de kennis-fanatiekelingen.
 3. Kahoot!
 4. Cluedo.
 5. Uno.
 6. Rummikub.
 7. Evil Apples vs.
 8. Skribbl.

Wat kun je doen met een stok kaarten?

Patience. Patience is een leuk kaartspel dat je in je eentje kunt spelen. Het is niet altijd mogelijk om het spel te winnen, dus het blijft een uitdaging! Het doel van Patience is het maken van vier stapels (ruiten, harten, schoppen en klaveren) in de volgorde van aas naar heer.

Welke spellen kun je doen met Pestkaarten?

Kaartspel pesten Je hebt een set van 52 kaarten nodig inclusief jokers. Pesten is een spel waarbij het belangrijk is dat je zo snel mogelijk de kaarten uit je hand wegspeelt. Je kan andere mensen tegenwerken door pestkaarten op te leggen, waardoor de hand van de tegenspeler vol raakt.

Welk kaartspel ontstond uit whist?

betekenis & definitie. [Eng.], o., uit whist ontstaan kaartspel, gespeeld met 52 kaarten door vier of drie (met een ‘blinde’) personen. Bridge is waarschijnlijk afkomstig uit Zuidoost-Europa en omstreeks 1880 in Engelse herenclubs in zwang geraakt onder de naam biritch of Russian whist.

Hoe speel je 52?

Het doel van het spel is alle kaarten op de rijen te krijgen, door op iedere ongedekte kaart een andere kaart te leggen met een lagere waarde en een andere kleur. Daarbij is het ook mogelijk om een hele rij van een stapel te pakken, zodat je een gedekte kaart kan omkeren en gebruiken.

Wat zijn Pestkaarten?

Een pestkaart is een kaart waar een speciale functie aan is gegeven. In sommige gevallen wordt alleen de Joker of alleen 2, 8 en Joker en de boer bedoeld. Wanneer de speler wel met een pestkaart eindigt moet die persoon 5 kaarten van de trekstapel pakken.

Hoe moet je presidenten?

De bedoeling van Presidenten is om als eerste speler al jouw kaarten kwijt te raken. Als je dit lukt ben jij de volgende ronde de president. De laatste speler wordt echter benoemd tot ‘strontje’ en zal in de volgende ronde zijn of haar twee beste kaarten moeten afgeven aan de president.

Wat is leuk om online te doen met vrienden?

Tien dingen die je met je vrienden op afstand kunt doen

 1. Volg een online dansles. Een beetje beweging is niet mis, maar het is vooral lekker om iets te doen wat jullie ook leuk vinden.
 2. Bezoek een museum.
 3. Ga samen koken.
 4. Organiseer een bingo.
 5. Ga netflixen.
 6. Maak een podcast.
 7. Download Houseparty.
 8. Doe een 30 days challenge.

Welke games kun je samen spelen?

Houseparty is gratis beschikbaar voor iOS en Android.

 • FightList is gratis beschikbaar voor iOs en Android.
 • Pok√©mon GO is gratis beschikbaar voor iOS en Android.
 • Wordfeud is gratis beschikbaar voor iOS en Android.
 • Trivia Crack is gratis beschikbaar voor iOS en Android.