Welke slangen leven er in Oostenrijk?
Deze slangen kan je tegenkomen in Oostenrijk
- Adder (vipera berus)
- Zandadder (vipera ammodytes)
- Esculaapslang (zamenis longgissimus)
- Gladde slang (coronella austriaca)
- Ringslang (natrix natrix)
- Dobbelsteenslang (natrix tessellata)
Welke slangen leven er in Duitsland?
De gladde slang (Coronella austriaca) is de enige inheemse vertegenwoordiger van de familie met dezelfde naam. Met een slanke lichaamsbouw en een lengte van 60-70 cm wordt dit dier half zo groot als een ringslang.
Waar komen de slangen voor?
Slangen komen vrijwel wereldwijd voor en de verschillende soorten leven in uiteenlopende habitats. Omdat ze koudbloedig zijn, leven de meeste soorten in warmere streken. Een aantal soorten is aangepast aan het leven in extreem droge omgevingen, zoals woestijnen.
Hoe verkleinen slangen de prooi?
Slangen verkleinen de prooi niet door te kauwen maar slikken deze in één keer door. Slangen eten meestal behaarde, gevederde of geschubde prooien, en de spijsvertering is goed ontwikkeld om de prooi volledig te verteren. Een slang gebruikt bij de ademhaling maar één ontwikkelde long – dit is altijd de rechterlong.
Wat is de beste tijd om slangen te jagen?
Bij het zoeken naar een prooi maakt de slang gebruik van zijn tong, omdat hij niet zo goed kan zien en horen. Veel slangen jagen op hun prooi, een aantal slangen jagen niet maar liggen te wachten op hun prooi. De beste tijd om te jagen is de schemertijd. Dan komen de meeste knaagdieren te voorschijn.
Wat zijn de oorbotjes van slangen?
Slangen bezitten wel het oorbotje columella auris, maar hebben geen middenoor en ook een trommelvlies ontbreekt. Ze kunnen daarom geen geluiden met een hoge frequentie horen, maar wel geluiden met een lage frequentie waarnemen. Slangen zijn gevoelig voor trillingen, omdat de qua oppervlak relatief grote buikzijde permanent contact maakt met de