Inhoudsopgave
Welke singel bij Veelzijdigheidszadel?
De meeste springzadels en veelzijdigheidszadels hebbe korte singelriemen, in dat geval heb je een lange singel nodig. Uitzondering: veelzijdigheidszadels bedoelt voor dressuur. Dressuurzadels hebben een lange zadelflap en lange singelriemen, dus in dat geval heb je een korte singel nodig (ook dressuursingel genoemd).
Welke singel voor welk paard?
Het eerste paard heeft baat bij een singel met een anatomische vorm die wat meer naar voren gebogen is, terwijl het andere paard misschien prima af kan met een rechte singel”, geeft Anne als voorbeeld. Een dressuursingel moet op ongeveer een handbreedte onder je zweetblad of zadeldekje uit komen.
Hoe meet je een singel op?
De benodigde singellengte is te meten met een meetlint vanaf de ene singelstoot naar de andere, via de buik (gemeten met het zadel op het paard, hierbij kies je aan beide kanten op de singelstoten de gaatjes waar de gespen van de singel moeten komen). Hierbij is het wel van belang dat je wat speling hebt in de lengte.
Hoe moet een singel zitten?
Een singel kan dun zijn op een bepaalde plek, maar dan moet er op een andere plek wel meer drukvlak zijn. Dus bijvoorbeeld achter de ellenbogen dun en onder de borst breed. De gespen moeten onderlegd zijn: Ze mogen niet over de singel heen worden getrokken of echt op het uiteinde van de singel geraken.
Welk materiaal singel?
Materiaal. Het materiaal van de meeste singels bestaan uit neopreen of leer. Neopreen singels zijn vooral voor dressuur- en veelzijdigheidszadels populair. Deze zijn makkelijk schoon te maken, zijn betaalbaar en drogen over het algemeen snel.
Wat is een goede singel?
Een singel moet voldoende vierkante centimeters aan drukvlak hebben. Een singel kan dun zijn op een bepaalde plek, maar dan moet er op een andere plek wel meer drukvlak zijn. Dus bijvoorbeeld achter de ellenbogen dun en onder de borst breed.