Welke reisdocumenten heb ik nodig voor Noorwegen?

Welke reisdocumenten heb ik nodig voor Noorwegen?

Voor Noorwegen is een identiteitskaart voldoende om mee te reizen. Uw identiteitskaart of paspoort moet altijd geldig zijn tijdens uw verblijf. Voor Noorwegen heeft u geen visum nodig.

Welke landen hebben hoog risico?

Rood: zeer ernstige veiligheidsrisico’s

  • Afghanistan.
  • Belarus (Wit-Rusland)
  • Centraal-Afrikaanse Republiek.
  • Haïti.
  • Irak (dit land heeft ook oranje gebieden)
  • Jemen.
  • Libië
  • Mali (dit land heeft ook oranje gebieden)

Welke papieren heb je nodig om te reizen?

Voor een aantal landen en regio’s volstaat een identiteitskaart. Andere landen eisen een paspoort, eventueel met visum, of ook nog een inentingsbewijs. De informatie over inreisvoorwaarden/reisdocumenten betreft enkel Belgen en reizen voor privé-, toeristische, zakelijke of familiale redenen.

Hoe kom je van Nederland naar Noorwegen?

Het is mogelijk vanuit Nederland met de trein / openbaar vervoer naar Noorwegen te reizen. Reken dan op een reis van minimaal 25 uur. Binnen Noorwegen kunt u met de trein in de meeste grotere steden / plaatsen komen. Binnen Noorwegen reist u met de NSB.

Kan je zonder boot naar Noorwegen?

Wie per eigen vervoer naar Noorwegen reist en geen ferries wil te nemen, kan gebruik maken van de brug (Oresundbrug) over de Sont tussen Kopenhagen en Malmö en over de E6 langs de zweedse kust Noorwegen bereiken. Dit is de enige manier om zonder ferry in Oslo aan te komen.

Hoe heet het Noorse parlement?

Het Storting (Noors Stortinget, ‘De grote vergadering’, spreek uit: stoer-ting) is het parlement van Noorwegen. Het komt samen in het Stortinggebouw in Oslo.

Waar ligt Noorwegen op de wereldkaart?

Noorwegen ligt in Noord-Europa en beslaat het westelijke deel van Scandinavië. In het oosten zijn er landgrenzen met, klokgewijs, Rusland (196 km), Finland (727 km) en Zweden (1619 km). In het noorden, westen en zuiden grenst het land aan de Barentszzee, de Noorse Zee, de Noordzee en het Skagerrak.

Hoe heette Denemarken Zweden Noorwegen en Finland samen?

De Noordse landen oftewel Noordse Raad: Denemarken, Finland, IJsland, Noorwegen en Zweden. In het Deens, Noors en Zweeds wordt dit aangeduid als “Norden” en in het Fins als “Pohjoismaat”. Wordt vaak foutief gezien als “Scandinavië”.

Hoe heet de residentie van de koninklijke familie in Trondheim?

Stiftsgarden is een koninklijke residentie, die vaak door de vorsten wordt bezocht.

Waarom is Noorwegen niet lid van de EU?

Noorwegen is geen lid van de Europese Unie, maar wel van een aantal Europese projecten zoals de EVA, de EER en de Schengenruimte. Het wel of niet toetreden van Noorwegen tot de EU vormt een van de meest polariserende onderwerpen in de Noorse politiek sinds de Tweede Wereldoorlog .

Wat is het koninkrijk Noorwegen?

Noorwegen, officieel het Koninkrijk Noorwegen ( Noors: Kongeriket Norge ( Bokmål ), Kongeriket Noreg ( Nynorsk ); Samisch: Norgga gonagasriika ), is een land in Noord-Europa. Noorwegen ligt op het westelijk deel van het Scandinavisch Schiereiland en grenst aan Zweden, Finland en Rusland.

Wat is de hoofdstad van Noorwegen?

De hoofdstad van Noorwegen is Oslo. Andere belangrijke steden zijn Bergen , Trondheim , Stavanger , Tromsø en Kristiansand . Noorwegen is rijk aan gas- en olievelden , die samen met enkele andere bodemschatten, de scheepvaart en de handel de pijlers van de economie vormen.

Wat is de monarchie van Noorwegen?

Noorwegen is een constitutionele monarchie. Sinds 1991 is Harald V van Noorwegen koning van Noorwegen. De uitvoerende macht, hoewel deze in naam bij de monarch ligt, wordt door een Raad van Ministers uitgeoefend die door de premier wordt geleid.