Welke punten moeten er in ieder geval opgenomen worden in een plan van aanpak bij ziekte?

Welke punten moeten er in ieder geval opgenomen worden in een plan van aanpak bij ziekte?

In het Plan van aanpak wordt beschreven welke acties er worden ingezet om weer duurzaam aan het werk te gaan. Dit kunnen verschillende acties zijn. Voorbeeld bij werkstress is een coaching-traject en een voorbeeld bij lichamelijke klachten is de aanpassing van de werkplek.

Wat is niet meewerken aan re-integratie?

Een bijzondere vorm van verwijtbaar gedrag is de situatie van een werknemer die niet of onvoldoende meewerkt aan zijn re-integratie. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van een werknemer die niet wil meewerken aan het opstellen van een plan van aanpak. Of mogelijk wil de werknemer geen passende werkzaamheden verrichten.

Wie vult het plan van aanpak in?

Uw werkgever maakt samen met u een Plan van aanpak. Dit doet u uiterlijk 2 weken nadat de bedrijfsarts de Probleemanalyse heeft opgesteld. In het Plan van aanpak staat hoe u zo snel en verantwoord mogelijk weer aan het werk kunt.

Wat als werknemer plan van aanpak niet tekent?

Wanneer het Plan van Aanpak ontbreekt, of niet getekend is dan zal UWV normaliter de re-integratieactiviteiten als onvoldoende beschouwen en een sanctie opleggen aan u als werkgever ten laste van maximaal een jaar extra loondoorbetaling; over verspilling van tijd en geld gesproken..!

Hoe maak je een Plan van aanpak bij ziekte?

Voor het Plan van Aanpak wordt een standaard formulier van het UWV gebruikt. De werkgever (en/of de casemanager) vult dit formulier samen in met de werknemer. In het verslag wordt kort samengevat wat de gemaakte afspraken zijn en hoe de doelen mogelijk kunnen worden bereikt.

Hoe maak ik een Plan van aanpak bij ziekte?

Uiterlijk zes weken nadat uw werknemer zich heeft ziekgemeld, en de werkgever dat heeft doorgegeven aan de arbodienst, bekijkt de bedrijfsarts de situatie. Hij stelt een Probleemanalyse op en geeft een richtinggevend advies. De Probleemanalyse en het advies van de bedrijfsarts vormen de basis voor het Plan van aanpak.

Wat als je niet kan integreren?

Als een werknemer zijn re-integratieverplichtingen niet nakomt, heeft u als werkgever een aantal wettelijke mogelijkheden om de naleving af te dwingen. U kunt een deskundigenoordeel aanvragen bij het UWV om de re-integratie-inspanningen van werknemer te laten toetsen.

Kan ik reintegratie weigeren?

De arbeidsrechtbank is van oordeel dat het herhaaldelijk en zonder een ernstige reden weigeren mee te werken aan een re-integratietraject een dringende reden uitmaakt in hoofde van de werknemer.

Hoe vaak plan van aanpak bijstellen?

Re-integratie Zijn er wijzigingen dan legt de werkgever dit vast op het formulier bijstellen Plan van Aanpak. Zijn er geen veranderingen, dan is het alsnog verstandig om één keer in de 6 weken de voortgang te evalueren en dit te beschrijven op het formulier bijstellen Plan van Aanpak.

Hoe maak je een integratieplan?

Zo is het bij het indienen van het re-integratieplan duidelijk dat je als werkgever aan je verplichtingen hebt voldaan….Deel 1 van het re-integratieplan

  1. De Probleemanalyse (en eventuele bijstellingen);
  2. Het Plan van Aanpak;
  3. De eerstejaarsevaluatie;
  4. Het meest recente oordeel van de bedrijfsarts;
  5. En de eindevaluatie.

Is een plan van aanpak verplicht?

Een plan van aanpak is een verplicht onderdeel van de Wet verbetering poortwachter. Dus ja, deze is verplicht. Als er niet tijdig een plan van aanpak en eventueel een bijstelling is opgesteld kan dit resulteren in een loonsanctie bij de WIA-aanvraag.

Hoe maak ik een re integratieplan?