Welke producten vervoerde de VOC?

Welke producten vervoerde de VOC?

De belangrijkste handelsproducten waren: Muskaatnoten en foelie, kruidnagelen, Peper, rijst, koffie, thee, suiker, opium, goud en zilver, koper, tin, porselein, zijde, effen en gestreepte kleden, gedecoreerde kleden olifanten.

Wat werd er gehandeld in de VOC?

De onderneming dreef handel met verschillende Aziatische landen als Oost-Indië, Ceylon en Japan en verhandelde de meest uiteenlopende producten, zoals specerijen, textiel, koffie en porselein.

Met wie dreef de VOC handel?

De compagnie dreef handel met verschillende Aziatische landen, zoals het latere Nederlands-Indië (Indonesië), de kaapkolonie (Zuid-Afrika), Ceylon (Sri-Lanka) en Japan. Ze verhandelde producten zoals specerijen, koffie, textiel en porselein. Elk jaar voer er twee of drie keer een vloot uit de Republiek naar Azië.

Lees ook:   Welke bank is het beste voor een hypotheek?

Hoe is de VOC ontstaan?

20 maart 1602Vereenigde Oostindische Compagnie / Opgericht

Welke landen waren concurrenten van de VOC?

Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) Met Europese concurrenten als de Portugezen, Spanjaarden en Engelsen voerden de Nederlanders een verbeten strijd om het monopolie in de specerijenhandel. De VOC was gemachtigd om in naam van de Staten Generaal forten te bouwen, oorlog te voeren en verdragen te sluiten.

Waar haalde de VOC specerijen?

In Azië komen veel verschillende soorten specerijen voor en deze werden ook door de VOC verhandeld, zoals kurkuma en kardemom uit India, gember uit Siam en steranijs uit China. De belangrijkste specerijen waren voor de VOC: peper, kaneel, kruidnagel, foelie en nootmuskaat.

Wat haalde de VOC uit Indië?

De belangrijkste specerijen waren voor de VOC: peper, kaneel, kruidnagel, foelie en nootmuskaat. Deze exotische kruiden leverde in Europa veel geld op. Nootmuskaat, kaneel, kruidnagel en peper. Toen Europeanen de specerijen uit Azië net hadden ontdekt, werden de specerijen veel gebruikt als medicijn.

Lees ook:   Wat zijn de eerste symptomen van vitamine D-tekort?

Wat vervoerde de WIC?

De trans-Atlantische handelsvaart bracht – nadat Afrikaanse slaven naar Guiana, Suriname en het Caribisch gebied waren vervoerd – producten als ivoor, goud, kleurstof, tabak en beverbont weer naar de republiek.

Waar handeld de WIC in?

De belangrijkste handelsproducten van de oude WIC waren zout, suiker, bevervellen, tabak, goud, koper en slaven. De eerste West-Indische Compagnie voerde een lange doodstrijd; haar einde in 1674 was pijnloos.

Wie is de bedenker van de VOC?

Minder concurrentie Het bestuur van Nederland vond de concurrentie niet goed voor de handel. Daarom dwongen de raadspensionaris Johan van Oldenbarnevelt en stadhouder Prins Maurits de kooplieden om samen te werken. Voor deze samenwerking werd op 20 maart 1602 de VOC – de Verenigde Oost-Indische Compagnie – opgericht.

Wie is de baas van de VOC?

De directiekamer van de Heren XVII in Amsterdam. De hoogste bazen van de VOC waren de Heren XVII oftewel de Heren Zeventien. Deze mannen namen de belangrijkste beslissingen voor de VOC. De Heren XVII kwamen uit de lokale afdeling van de VOC.

Lees ook:   Hoe wordt HPV overgedragen?

Wie waren de vijanden van de VOC?

Tijdens de reis werden de VOC-schepen vaak aangevallen door zeerovers, of door vijandelijke handelsschepen uit bijvoorbeeld Spanje en Portugal. Die wilden allemaal de kostbare handelswaar in handen krijgen.