Welke producten gaan duurder worden?

Welke producten gaan duurder worden?

De prijs van graan zou volgens de Rabobank dan kunnen verdubbelen en die van maïs kan met 30 procent stijgen. En dat heeft mogelijk weer gevolgen voor de prijs van onder meer brood, bier en koekjes. Maar ook vlees en eieren kunnen duurder worden, omdat granen een belangrijk bestanddeel zijn van dier- en veevoer.

Hoeveel duurder is alles geworden?

Het dagelijks leven is de afgelopen maanden flink duurder geworden. De inflatie kwam in januari volgens voorlopige cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) uit op 7,6 procent. Zo merken we dat in onze portemonnee.

Hoeveel duurder wordt energie?

Prijs van energie 86 procent hoger

Januari 2022 2) (euro) Prijsverandering t.o.v. januari 2021(%)
Gas, ODE 122 1,6%
Gas, energiebelasting 514 4,2%
Totaal jaarbedrag gas € 2298 93,8%
Elektriciteit, transportkosten (vast) 267 3,9%

Wat is er allemaal duurder geworden in 2021?

Naast energie werd ook voeding duurder, vooral vlees, groenten en fruit. Ook onder meer kleding en schoenen stegen in prijs. Volgende week geeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) de Nederlandse inflatie volgens de eigen rekenmethode vrij.

Wat is goedkoper geworden?

In mei 2020 waren benzine, diesel en lpg gezamenlijk 14,1 procent goedkoper dan in dezelfde maand het voorgaande jaar. De prijsontwikkeling van benzine wordt deels bepaald door ruwe olie, die goedkoper werd in het begin van 2020.

Hoeveel procent zijn de prijzen gestegen?

Door lockdowns en verduurzaming gaan ze misschien niet snel meer omlaag. De inflatie in Nederland is hardnekkiger en veel breder dan eerder werd gedacht. Dat blijkt uit het vandaag bekend gemaakte inflatiecijfer van het CBS.