Inhoudsopgave
Welke planeet kan je leven?
De aarde is mogelijk niet de enige planeet waar leven voorkomt. Hoog in de dampkring van de planeet Venus hebben wetenschappers sterke aanwijzingen voor leven gevonden. Het gaat om microbes, minieme organismen die misschien door de lucht van Venus zweven.
Hoe veel manen heeft Uranus?
Tot op heden zijn er minstens 27 satellieten rond Uranus waargenomen. Allemaal zijn ze genoemd naar personages uit de werken van Shakespeare of Alexander Pope. De bekendste zijn Titania, umbriel, oberon, miranda en ariel.
Welke 5 factoren maken leven op aarde mogelijk?
Terms in this set (27)
- Leven op aarde = Er zijn vijf factoren die het leven op aarde mogelijk maken.
- Een duurzame aarde? De aarde is kwetsbaar, de natuurlijke voorraden zijn eindig.
- aquifer = Waterdragende laag in de ondergrond.
- broeikaseffect =
- dampkring =
- duurzaam/duurzaamheid =
- ecologische voetafdruk =
- fotosynthese =
Wat is er bijzonder aan Uranus?
Uranus bestaat voornamelijk uit waterstof en helium, maar deze grote blauwe gasplaneet bestaat ook gedeeltelijk uit water, ammoniak en methaan. De doorsnede van Uranus is 50.724 kilometer. Daarmee is hij de op twee na grootste planeet van ons zonnestelsel.
Kan je wonen op Jupiter?
De planetoïden zijn te klein om een dampkring vast te houden, maar sommige bevatten wel ijs. Verderop in ons zonnestelsel staan de reuzenplaneten: Jupiter en Saturnus. Ze hebben een ding gemeen: het zijn grote bollen van gas. Leven op deze gasreuzen is zeer waarschijnlijk niet mogelijk.
Wat is heetste planeet?
Maar toch kan de mens niet op Venus leven. Door de dikke bewolking en dichte atmosfeer is het er erg warm. De temperatuur kan oplopen tot 465 graden Celsius en daarmee is Venus de heetste planeet in het zonnestelsel. Omdat Venus de planeet is die het dichtst bij de aarde staat, is er veel onderzoek naar gedaan.
Welke planeet heeft de meeste manen?
De meeste daarvan zijn heel klein en zelfs door een grote telescoop moeilijk te zien. Recordhouder op dit moment is Jupiter, met 63 bekende manen. Vier daarvan zijn zo groot als een planeet: Ganymedes (de grootste maan in het zonnestelsel), Callisto, Europa en Io.
Wat is de bijnaam van de planeet Uranus?
De planeet Uranus werd in 1781 ontdekt en heette toen Georgium Sidus. Later werd de planeet vernoemd naar Oeranos, de Griekse god van de hemel. Uranus is ontdekt door William Herschell. Toen in 1989 een ruimtevaartuig voorbij vloog, bleek dat Uranus niet één, maar zevenentwintig manen heeft!
Hoe kan de aarde zweven?
De planeten blijven in een mooie baan om de zon heen omdat ze vastgehouden worden door de aantrekkingskracht van de zon. Doordat de aarde om de zon heen draait en vastgehouden wordt door de aantrekkingskracht valt de aarde niet naar beneden.
Hoeveel keer kan de aarde in Uranus?
Een volledige omloop duurt wel 84 jaar. Uranus is de op twee na grootste planeet in ons zonnestelsel, 64 keer zo groot als de aarde. Toch draait hij heel snel om zijn as. Een dag duurt er maar zeventien uur en veertien minuten.