Welke pijnstiller mag ik aan mijn hond geven?

Welke pijnstiller mag ik aan mijn hond geven?

De geregistreerde pijnstillers voor uw hond, zoals Metacam en Rimadyl, kunnen alleen worden voorgeschreven door de dierenarts. U kunt deze dus niet online kopen, ze zijn namelijk receptplichtig. Wel hebben wij in onze webshop natuurlijke ondersteunende middelen voor uw hond.

Kan je een hond ibuprofen geven?

Ibuprofen mag nooit aan honden en katten worden gegeven. De kans op vergiftiging is groot. Er zijn veel betere alternatieven voor de hond of kat. Heeft uw dier pijn en wilt u hem een pijnstiller geven, overleg dan met uw dierenarts welke voor uw dier meer geschikt is.

Welke pijnstiller hond artrose?

Er zijn verschillende pijnstillers voor je hond verkrijgbaar. Je kunt daarbij denken aan ontstekingsremmers bij algemene pijn, pijn bij artrose, of pijn tijdens en na een operatie. Er zijn in de reguliere diergeneeskunde twee groepen pijnstillers voor de hond: Non-Steroidal Anti-Inflammatory Drugs (NSAID’s) en opiaten.

Wat kun je doen als je hond pijn heeft?

Daarnaast kan de pijnervaring voor de hond verergeren wanneer hij tegelijkertijd andere stress ervaart. Om stress te verminderen bij een hond met pijn kan de eigenaar rustig bij het dier gaan zitten, zorgen voor zo min mogelijk geluiden, honden en katten gescheiden houden en een donkere omgeving creëren.

Wat doet gabapentine bij honden?

Wat is gabapentine voor honden? Gabapentine is een anticonvulsivum en analgeticum dat vaak door dierenartsen wordt voorgeschreven om aanvallen, pijn en angst bij honden te behandelen. Het is een medicijn voor mensen en het gebruik ervan in de diergeneeskunde is nog niet door de FDA goedgekeurd voor huisdieren.

Wat kost pijnstiller hond?

Productnaam Prijs
Metacam hond 1,5 mg/ml 10 ml € 21,22
Metacam hond 1,5 mg/ml 32 ml € 29,51
Metacam hond 1,5 mg/ml 100 ml € 46,06
Metacam hond 1,5 mg/ml 180 ml € 76,80

Hoeveel paracetamol mag je een hond geven?

Toediening / Dosering Paracetamol maximaal 5 dagen geven aan honden. De gebruikelijke dosering bij honden is 15-20mg per kg lichaamsgewicht 3-4x per dag. Het is belangrijk bij gebruik bij de hond dat de voorgeschreven dosering strikt wordt gevolgd. Geef niet meer en niet langer dan voorgeschreven.