Welke opleiding heb je nodig voor lactatiekundige?

Welke opleiding heb je nodig voor lactatiekundige?

Opleiding tot Lactatiekundige De IBLCE (the International Board of Lactation Consultant Examiners®) is de onafhankelijke Internationale certificerings instantie om IBCLC’s te certificeren. Het internationale examen via de IBCLE wordt in Nederland 1x per jaar in het Nederlands afgenomen.

Hoe lang duurt opleiding lactatiekundige?

De opleiding duurt één jaar en bereidt de kandidaat voor op het internationale examen en het beroep lactatiekundige IBCLC. De opleiding is bedoeld voor zorgverleners die werkzaam zijn in de moeder- en kindzorg.

Hoe duur is een lactatiekundige?

De kosten voor lactatiekundige hulp verschillen per lactatiekundige. Over het algemeen betaal je voor een uitgebreid consult zo tussen de 100 en 150 euro. De kosten voor een intakegesprek en een vervolgconsult liggen soms iets lager.

Welke verzekering vergoed een kolf?

Bij een aantal verzekeraars krijg je geld terug bij het gebruik van elektrische borstkolf….

Aanvullend pakket Consult vergoeding Borstkolf vergoeding
Basis 100% max. € 200 per jaar Geen
Plus 100% max. € 200 per jaar Geen
Top 100% max. € 200 per jaar Geen
Gezinnen 100% max. € 200 per jaar Geen

Wat kost een kolf huren?

Een elektrische borstkolf is een kostbaar apparaat. Voor een enkelzijdige elektrische kolf ben je zo’n 100 euro kwijt, voor een dubbelzijdige elektrische borstkolf gemiddeld 300 euro. Echter, een borstkolf kun je lange tijd, en voor meerdere kinderen, gebruiken.

Welke zorgverzekering vergoed lactatiekundige?

Een lactatiekundige kan: Voorlichting en advies geven bij borstvoeding….

Naam verzekering Vergoeding maand
Basis € 200 € 8,10
Plus € 200 € 22,75
Top € 200 € 43,25
Gezinnen € 200 € 59,00

Wat is lactatie zonder medisch advies?

Moedermelk produceren zonder zwangerschap: Protocollen voor het opwekken van melkproductie. Als je moedermelk wilt produceren en wilt starten met het voeden van je kind aan de borst na eerder te zijn gestopt of om je geadopteerde of via een draagmoeder geboren, baby zelf te voeden, dan kun je dat.