Welke onderzoeken doet de huisarts?

Welke onderzoeken doet de huisarts?

Als uit een afspraak blijkt dat de huisarts meer informatie nodig heeft om je gezondheidsklachten op te lossen, vindt er mogelijk vervolgonderzoek plaats. Voorbeelden van onderzoeken waarbij je bij DocLine terecht kunt zijn: bloedonderzoek, urineonderzoek, een longfunctietest of teledermatologie.

Hoe stelt arts diagnose?

De huisarts plaatst een grote hoeveelheid opleidingskennis naast elkaar. Ziektescripts of prototypen worden gewogen en geaccepteerd of verworpen. Het afwegen van diagnostische gegevens duidt echter ook op een kwantitatief proces: de kans op een bepaalde ziekte.

Is het verplicht om een huisarts te hebben?

U bent niet verplicht om u in te schrijven bij een huisarts, maar dit wordt wel aangeraden. Een vaste huisarts kent uw situatie en houdt zicht op veranderingen in uw gezondheid.

Hoe snel moet je bij huisarts terecht kunnen?

De norm is dat je in 80% van de gevallen binnen 2 werkdagen bij jouw huisarts terecht kunt. De maximale toegangstijd is 3 werkdagen. Wanneer een huisarts een overvolle agenda heeft, is het wenselijk om maximaal 3 werkdagen aan te houden.

Waar kan je gehoortest doen?

De audiometrie is de betrouwbaarste hoortest. Deze test kunt u doen bij een audicien of in de huisartsenpraktijk. Voor de audicien heeft u geen verwijzing nodig van de huisarts. De audicien of huisarts controleert meestal eerst of het oor niet verstopt, ontstoken of beschadigd is.

Hoe kom ik van mijn huisarts af?

Hoe verander ik van huisarts?

  1. informeer of de nieuwe huisarts u als nieuwe patiënt kan aannemen;
  2. licht uw oude huisarts mondeling, telefonisch of schriftelijk in dat u van huisarts verandert;
  3. vraag uw oude huisarts om uw dossier naar uw nieuwe huisarts te sturen.

Wat wordt er getest bij een algemeen bloedonderzoek?

In een algemeen bloedonderzoek bepalen we jouw algemene gezondheid. Dit bloedonderzoek is erop gericht een overzichtelijk beeld te geven. We doen een anemie screening middels Hb en MCV, een schildklierhormoon bepaling (TSH bij afwijkind van de TSH een FT4) en we nemen de nierfunctie en leverfunctie mee.

Wat is diagnostiseren?

Het stellen van een diagnose = diagnosticeren, is de kunst, techniek of handeling om een oorzaak te vinden van een gevolg aan de hand van de optredende verschijnselen.

Wat is diagnosticeren?

Diagnosticeren is het vaststellen van een diagnose aan de hand van kenmerken en symptomen. Om een diagnose te stellen moet eerst alle relevante informatie van het kind verzameld worden. Daarbij gaat het om de symptomen, de voorgeschiedenis van het kind en andere omstandigheden, zoals erfelijkheid.

Wat als ik geen huisarts hebt?

Je hebt dan altijd een arts als je zorg nodig hebt. In de avond, nacht of in het weekend kun je gebruik maken van een huisartsenpost (valt onder basisverzekering). De ontwikkeling van jouw gezondheid wordt bijgehouden in een medisch dossier.

Wanneer moet je als huisarts worden?

Als je huisarts wilt worden moet je de WO opleiding Geneeskunde doen, die zes jaar duurt. Daarna moet je een driejarige opleiding tot Huisarts volgen. Je hebt als Huisarts een verplichte registratie:de inschrijving in het specialistenregister, deze registratie geeft recht op een wettelijk erkende en beschermde specialistentitel.

Wat is de verantwoordelijke huisarts?

Een Huisarts (of Dokter) is verantwoordelijk voor het onderzoeken en de behandeling van patiënten van allerlei verschillende leeftijden. Patiënten komen met (beginnende) klachten naar een Huisarts, meestal voordat ze een andere specialist te raadplegen. Een Huisarts is te raadplegen voor zowel lichamelijke als psychische klachten.

Wat is het salaris van een huisarts?

Wat verdient een Huisarts? Het salaris van een Huisarts ligt tussen de €3460 €5900 per maand. Salaris is afhankelijk van ervaring en vastgelegd in de CAO. Huisartsen in het bezit van een eigen praktijk zijn afhankelijk van de praktijkinkomsten (afkomstig van zorgverzekeraars).