Inhoudsopgave
Welke mortel voor tegels?
Cementaire mortels zijn vochtongevoelig en kunnen daardoor beter worden toegepast bij natte ruimtes. Alle Kiwitz tegellijmen, uitvlakmortels en voegmortels zijn geschikt voor het gebruik in natte ruimtes.
Welke mortel voor vloeren?
Hou je het wat simpeler en ga je je badkamer betegelen, een douchebak plaatsen of een tegelvloer of -terras aanleggen? Dan is een voegmortel de beste optie voor je klus, of je nu kiest voor keramische tegels of natuursteen voor binnen of buiten. Voor de afwerking ervan kan je dan weer beroep doen op een voegenvuller.
Welk cement onder terrastegels?
Over het algemeen mengen we alleen trasscement door het zandbed bij het aanleggen van natuursteen tegels van 3 cm dik en ultracement bij het aanleggen van een keramiekvloer. Gebruik nooit cement door het zandbed bij betonproducten.
Waarom Krimpvrije mortel?
krimparme of krimpvrije mortel). – de kolomvoet zal minder snel corrosie vertonen (er blijft minder goed water “staan”). Soms kan een tweecomponenten-giethars voor het ondersabelen worden toegepast (Sikkens).
Hoe meng je een mortelmengsel?
Voor een basis mortelmengsel meng je in principe 3 delen zand met elk deel metselspecie dat je gebruikt. Als je een heel pak specie gebruikt, betekent dat dat je drie keer zo veel zand zult gebruiken, wat resulteert in een grote hoop modder. Meng slechts zoveel als je nodig hebt. De hoeveelheden hoeven niet zo precies te zijn als een bakrecept.
Hoe maak je een Gewone mortel?
Gewone mortel kan je prima maken met rijnzand. Voor gevels op te voegen maak je dan zogenaamde “voegmortel”, dat is hetzelfde mortelrecept maar met fijner zand dan rijnzand. Misschien verkies je een witte cement in plaats van de traditionele grijze en wit zand zodat je een blekere voeg bekomt.
Wat zijn de benodigdheden voor een basis Mortel?
De benodigdheden om een basis mortel te maken zijn cement, zand en water, met verhouding cement tot zand 1:3 à 1:4, afhankelijk of je rekent in volumematen of in gewichten.