Welke mest gebruiken in serre?

Welke mest gebruiken in serre?

Gebruik organische meststoffen. Niet overdrijven met compostgebruik in de serre: een dosis van 10 l compost per m2 in het voorjaar is voldoende (= een laagje van 1 cm) Gebruik geen verse stalmest maar goed verteerde of gecomposteerde stalmest.

Wat is het verschil tussen een serre en veranda?

Het verschil tussen een veranda en een serre Omdat je buiten zit, zal je de veranda vooral tijdens beter weer gebruiken. Een veranda is daarom vooral een extensie van de tuin. Een serre, daarentegen, geeft je een extra woonruimte. Serres hebben veel ramen, maar zijn gesloten en vaak ook verwarmd.

Hoe kun je een serre inrichten?

Het belangrijkste waar je op moet letten bij de inrichting van je serre is dat je het zonlicht dat door al het glas binnenvalt goed tot zijn recht laat komen. Houd vast aan de slogan ‘less is more’. Wanneer je je serre vol zet met meubels, planten en lampen, zorg je ervoor dat je serre optisch kleiner lijkt.

Wat is de ideale temperatuur in een serre?

serrehet. Belangrijk: Planten hebben verschillende temperaturen waarin ze optimaal gedijen. 15 tot 24 graden Celsius (°C) worden als ideaal beschouwd voor de groei van planten. Onder 10°C stopt het, onder 0°C sterven de meeste planten.

Hoeveel Kalkcyanamide strooien?

Bij de aanleg van het gazon, nl. bij het inzaaien van het gras, worden 40 tot 50 gram kalkcyanamide per vierkante meter 10 tot 14 dagen vóór het zaaien in de bovenste laag ingewerkt daarna moet je de bodem lichtjes vochtig houden.

Wat te planten in een serre?

Enkele zaaimogelijkheden zijn: wortelen, veldsla, radijsjes, spinazie, kervel, knolselder, tuinkers, prei, erwten en witte spitskool. Als je de grond in je serre gaat bewerken, kan je best eerst de bovenlaag van de aarde wegnemen.

Wat is het verschil tussen een serre en een overkapping?

In tegenstelling tot de veranda, de tuinkamer en de overkapping is de serre een uitbouw en extensie van de woning. Tuinkamers, veranda’s en overkappingen worden of als aanbouw of als bijgebouw geclassificeerd, terwijl de serre vaak onder de noemer uitbouw wordt geplaatst.

Wat kan ik planten in een serre?

De lente is hét ideale seizoen om groene groenten te planten zoals: erwten, asperges, komkommers, spinazie, prei, sla en boontjes. Maar ook andere klassiekers zoals wortels, paprika, aubergine, witloof, rode bieten, radijzen of koolrapen kunnen perfect een plekje toegewezen krijgen in dit seizoen.

Hoe een tuinkamer inrichten?

Hoe een tuinkamer inrichten?

  1. Behoud zoveel mogelijk licht.
  2. Verlichting.
  3. Licht kan ook irritant zijn.
  4. Wees bedachtzaam en kies de juiste deur.
  5. Ga voor (tuin)meubels welke de moeite waard zijn.
  6. Het heet niet voor niets een tuinkamer.

Hoe groot moet een serre zijn?

Hoe constanter de temperatuur, des te beter zullen je planten het doen. Het beste kies je een serre dus zo groot mogelijk. Bijkomend voordeel is dat je in een grote kas ook makkelijker kunt werken. Je hebt immers meer ruimte om in te manoeuvreren en kan vlotter aan wisselteelt doen.

Waarom serre Kalken?

Witvast : wit en vasthechtend! Met witvast genieten jouw gewassen optimale bescherming tegen de felle zonnestralen. Een kas of serre die is aangewit is in de zomer veel koeler waardoor de planten optimaal gedijen. Witkalken tegen verbranding van de planten en tegen een te hoge temperatuur.